Današnjom prozivkom i prvim treningom počele su pripreme fudbalera Rudar-Prijedora za nastavak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske, u kojoj trenutno zauzimaju drugo mjesto sa 31 bodom, šest manje od lidera, banjalučkog Borca.

Nakon kraćeg obraćanja direktora kluba Vukašina Đakovića, predsjednika Komiteta za hitna pitanja koji vodi Rudar-Prijedor, Dalibora Majkića, i trenera Zlatka Jelisavca, igrači su se „preselili“ u zatvorenu halu „Lasta“ gdje će trenirati prvih dana.

-Zbog loših vremenskih uslova, prva četiri dana sigurno ćemo raditi u zatvorenom. Nakon dva dana treninga usljediće dva dana testiranja, nakon čega ćemo vidjeti šta dalje. Gotovo svi igrači koji su „iznijeli“ teret protekle jeseni su tu, nije došao samo Bojan Burazor o čijem statusu odlučuje uprava kluba. Osim Mile Popovića (FK Kozara Gradiška) sa kojim smo već dogovorili saradnju, na prvi trening je došlo i nekoliko igrača iz prijedorske regije. Da li će se neko od njih zadržati u Rudar-Prijedoru vidjećemo u narednom periodu – rekao je Zlatko Jelisavac, trener „rudara sa Sane“.

Osim njega za rad sa igračima zaduženi su pomoćnici Saša Keranović i Perica Topić.

Treninzima je priključen i junior Boban Živanić dok će se njegov vršnjak Davor Polovina pridružiti nakon oporavka poslije operacije slijepog crijeva.

Kompletne pripreme, po svemu sudeći, Prijedorčani će obaviti kod kuće, a samo ukoliko to finansijske prilike budu dozvolile, u slučaju velikih hladnoća, pet-šest dana boraviće u toplijem ambijentu.

-Prvi test imaćemo 28.januara protiv premijerligaša Krupe, a 4.februara odmjerićemo snage u Banjaluci protiv jesenjeg šampiona drugoligaškog „Zapada“, ekipe Željezničar-Sport tim. Sljedećeg mjeseca uslijediće i provjere u susjednoj Hrvatskoj 11.02. sa Goricom u Velikoj Gorici i 18.02. u Vrbovcu, a u završnici priprema još jednom će nam rival biti „Željo“, i u „generalki“ Sloboda iz Mrkonjić Grada – najavio je Jelisavac.

Igrači koji su došli na prozivku: Nemanja Petrović, Dejan Inđić, Nemanja Marić, Ognjen Davidović, Dušan Milinković, Predrag Kovljen, Nikola Miličević, Novica Petrović, Aleksandar Vojnović, Aleksandar Majdanac, Slaven Kovljen, Nebojša Mrkić, Stefan Gavranović, Milan Šakić, Draško Lolić, Ammar Paunović, Rastko Rokvić, Ognjen Jaćimović, Ervin Ćatić, David Kuridža, Boban Živanić,Mile Popović(FK Kozara Gradiška), Momir Zečević (FK Slavija Istočno Sarajevo),Vladan Reljić, Stevan Tomaš (FK Kozara Gradiška), Hari Harambašić (OFK Brdo Hambarine), Srđan Malinović (Fk Krupa, Krupa na Vrbasu).

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com