rudar-prijedor-jesen-2016-2017Pripreme fudbalera Rudar-Prijedora za nastavak takmičenja, koji su na pauzu u prvenstvu Prve lige Republike Srpske otišli sa 31 bodom, šest manje od lidera banjalučkog Borca, počinju danas (srijeda 18.januar).

Tačno u 12 časova trener Zlatko Jelisavac obaviće na Gradskom stadionu prozivku prvotimaca sa svojim najbližim saradnicima Sašom Keranovićem i Pericom Topićem, zaduženim za rad sa golmanima.

-Neizvjestan je ostanak Bojana Burazora, na prozivci očekujemo pojačanja Milu Popovića (Kozara, Gradiška) i Vedrana Panića (Omarska), pokušavamo da angažujemo Stojana Maksimovića (Krupa, Krupa na Vrbasu), a na spisku želja nam je i Miloš Dujković iz banjalučkog Borca. Nećemo uskratiti priliku i nekim igračima klubova iz regije ukoliko žele da pokušaju da se dokažu, a kvalitetom i radom zadovolje – priča Jelisavac.

Kompletne pripreme, po svemu sudeći, Prijedorčani će obaviti kod kuće, a samo ukoliko to finansijske prilike budu dozvolile, u slučaju velikih hladnoća, pet-šest dana boraviće u toplijem ambijentu.

-Prvi test imaćemo 28.januara protiv premijerligaša Krupe, a 4.februara odmjerićemo snage u Banjaluci protiv jesenjeg šampiona drugoligaškog „Zapada“, ekipe Željezničar-Sport tim. Sljedećeg mjeseca uslijediće i provjere u susjednoj Hrvatskoj 11.02. sa Goricom u Velikoj Gorici i 18.02. u Vrbovcu, a u završnici priprema još jednom će nam rival biti „Željo“, i u „generalki“ Sloboda iz Mrkonjić Grada – najavio je Jelisavac.

– Javiću se na proživci i pokušati lagano da treniram – rekao je vezni igrač Draško Lolić, koji je u posljednjem jesenjem kolu na gostovanju zvorničkoj Drini zadobio težu povredu stopala.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com