ognjen davidovic (1)Jedan od najperspektivnijih fudbalera u Republici Srpskoj jeste Ognjen Davidović, igrač Rudar-Prijedora, omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine. Ovaj junior koji je jesenas zablistao kod trenera Zlatka Jelisavca u prvom timu prijedorskog prvoligaša najavio je visok uzlet, što je potvrdio i poziv Tonija Karačića, selektora dejtonske zemlje.

– Poziv u juniorsku reprezentaciju BiH je za mene nešto posebno, svaki igrač nastoji da jednog dana zaigra na velikoj sceni, u najboljem timu zemlje iz koje dolazi. Meni se ispunila ta želja i nadam se da ću nastaviti istim putem i možda jednog dana zaigrati i za Zmajeve. Otom-potom, ali i te kako sam srećan zbog poziva od strane selektora Tonija Karačića – istakao je na početku priče Ognjen Davidović, uzdanica Rudar-Prijedora.

Od šesnaest prvenstvenih takmica minule jeseni Davidović je propustio samo jednu, zabilježio je petnaest nastupa i nalazi se u grupi sa još nekoliko saigrača, od njih samo Ognjen Jaćimović i Nemanja Marić imaju više nastupa, maksimalan broj.

-Postigao sam i dva pogotka, a nadam se da ću na proljeće igrati još bolje, biti efikasniji i doprinijeti ostvarenju zacrtanih takmičarskih ambicija kluba u kojem sam ponikao. Ugovor sa Rudar-Prijedorom imam do kraja juna ove godine, međutim ovde mi je lijepo i volio bih kada bi nastavili i dalje saradnju jer klub naredne godine slavi 90. rođendan, a želimo da mu poklonimo rezultat za pamćenje – dodao je Ognjen Davidović.

ognjen davidovic (2)Igra na poziciji centralnog veznog fudbalera i u tandemu sa Bojanom Burazorom bio je jedan on glavnih graditelja igre Rudar-Prijedora koji zimuje na drugoj poziciji na tabeli Prve lige Republike Srpske.

– Lično, zadovoljan sam igrama minule jesni, međutim uvijek postoji ono – mora i može mnogo bolje. Trudiću se da za još jedan nivo podignem kvalitet svoje igre u nastavku prvenstvene trke i pomognem voljenom u klubu u namjerama da se do kraja borimo s banjalučkim Borcem za titulu i ekspresan povratak u premijerligaško društvo – kaže vezista Rudar-Prijedora.

Rođen je 17. avgusta 1998. godine u Prijedoru, ponikao je u Rudar-Prijedoru, a ljetos posle ispadanja iz Premijer lige BiH dobio šansu, sa još nekolicinom mladih igrača da se dokaže i potvrdi. Trener Zlatko Jelisavac je imao, između ostalog, veliko povjerenje i u ovog mladog vezistu.

– Mislim da šansu nisam propustio, već da sam je iskoristio na najbolji mogući način. Ipak, u fudbalu ne postoji minuli rad on je vječito dokazivanje i pokazivanje, dugo se traje samo ako ste na visokom nivou. Trudiću se da budem još bolji i plodonosniji kada su u pitanju rezultati mog matičnog kluba – optimističan je Ognjen Davidović.

On se nalazi u najužoj konkurenciji za najperspektivnijeg igrača Republike Srpske u 2016. godini na manifestaciji „Dan fudbala“ u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske i Sportskog žurnala, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Njegovi konkurenti su Bojan Marković iz banjalučkog Željezničara i Igor Makitan iz gradiške Kozare.

– Bez obzira šta se dogodi 25. januara u Banjaluci na završnoj svečanosti ja sam počastvovan samom činjenicom da sam ušao u najuži krug, među tri imena koja konkurišu za ovo laskavo priznanje. Srećan sam zbog ove činjenice, konkurencija je izuzetno jaka – rekao je na kraju Ognjen Davidović, igrač Rudar-Prijedora i kandidat za laskavu nagradu koja od ove godine nosi ime nekadašnjeg mladog igrača Borca iz Banjaluke i beogradskog Partizana Srđana Kačara koji je tragično izgubio život vraćajući se sa proslave svog osamnaestog rođendana.

Tekst – Sportski žurnal
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com