alvin harambasic-wedisson award (1)Tri svadbene fotografije Alvina Harambašića (28), mladog fotografa iz Prijedora, ovih dana dobile su priznanje „Wedisson Award“. Riječ je o internacionalnom svadbenom konkursu i priznanju za najtalentiranije i najinovativnije svadbene fotografije u cijelom svijetu. Alvin pojašnjava da je konkurencija bila ogromna i da je žiri izabrao samo mali broj fotografija. On je, mada je u proteklih nekoliko godina napravio ogroman broj fotografija, onih koji nose jaku priču, ipak poslao samo tri.

-Odabrao sam samo one za koje sam bio siguran da će bar jedna od njih proći. Kad sam dobio obavijest da su sve tri dobile priznanje, nisam bio posebno iznenađen. Znam da ono što radim vrijedi i pred publikom koja me prati ne želim da se dokazujem priznanjima, već radom. Ovakvim pristupom sebi i svom timu otvaram nova, kreativna tržišta s postavljenim zadatkom da napravimo što bolji „proizvod“ u oblasti fotografije i kinematografije koji ljudima ostaje za cijeli život, ali i generacijama nakon njih – kaže Harambašić.

alvin harambasic-wedisson award (2)Vjenčanja, koja su najsretniji trenutak mladenaca u kojim emocije dijele sa svojim najbližim, on doživljava kao čast i priliku da bude dio te emotivne priče.

-Nije me sramota reći da često pustim suzu, obično u trenucima kad vidim da neko od najbližih plače, jer svaka ta suza krije neku priču. Može biti zbog radosti ili tuge, ali bitno je da ih ima, jer tada, ponesen emocijama dobijem energiju da predvidim slijed dešavanja i uhvatim neke najiskrenije trenutke koji u cijelosti oslikavaju nečiji karakter – govori Alvin, koji je pokazao da hobi može biti i ozbiljan posao.

Tekst – Dnevni avaz
Foto – Alvin Harambašić

alvin harambasic-wedisson award (3)