pavic primio protestante 1Gradonačelniku Prijedora Marku Paviću danas je petočlana delegacija grupe građana, koja nekoliko dana protestuje ispred zgrade gradske uprave, uručila spisak zahtjeva čije ispunjenje očekuju od lokalnih vlasti.
Pavić je naveo da je grupa građana iznijela 15 zahtjeva, da je dogovoreno da u petak ponovo razgovaraju o pitanjima koja su postavili, te da će mu biti drago ako u mnogim njihovim zahtjevima mogu sarađivati u rješavanju tih pitanja.

“Smatram da je ovo jedan normalan dijalog između gradonačelnika i njegovih sugrađana, bez obzira na koji su način došli pred zgradu gradske uprave i sa ovom komunikacijom ću nastaviti”, rekao je Pavić novinarima.

Član delegacije grupe građana Tanja Mijić istakla je da je akcenat u zahtjevima na korupciji, socijalnim pitanjima, zapošljavanju mladih.

Predstavnik grupe građana Žarko Trivunić rekao je da će, ukoliko ne bude ispunjen bar neki od zahtjeva, grupa građana preduzeti i radikalnije mjere kao što su blokiranje ulaza u gradsku upravu i ulica u gradu.

On je dodao da će protesti biti nastavljeni i narednih dana od 13.00 časova.

U zahtjevima grupe građana traži se i smjena svih direktora javnih institucija u Prijedoru i izbor nestranački opredijeljenih osoba, rješavanje problema radnika propalih firmi, ostvarivanje svih radničkih prava.

Protesti tridesetak okupljenih građana počeli su u četvrtak, a Pavić je u petak ispred zgrade gradske uprave razgovarao s njima.

 

SRNA

pavic primio protestante 2pavic primio protestante 3