cjbpd-laboratorija-marihuana (1)Policijski službenici CJB Prijedor-Policijske stanice Kozarska Dubica, dana 13.01.2017.godine, u okviru planskih aktivnosti i na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija o uzgoju opojnih droga, izvršili su istražnu radnju uviđaj u stambenom objektu u Kozarskoj Dubici, koje koristi lice P.P.

Prilikom uviđaja pronađeni su i izuzeti predmeti koji su činili improvizovanu laboratoriju za uzgoj opojne droge marihuane i to podmetači sa vaznama, folije, rebraste cijevi od folije sa žičanim spiralnim umetkom, ambalaže od stiropora, tragovi zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu kao i jedna stabljika biljke koja svojim izgledom asocira na stabljiku biljke kanabis.

S obzirom da lice P.P. trenutno nije dostupno policijskim službenicima, jer se ne nalazi na teritoriji BiH, kriminalistička obrada osumnjičenog za krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, biće izvršena po pronalasku lica.

cjbpd-laboratorija-marihuana (2)Daljim aktivnostima u cilju sprečavanja zloupotrebe narkotičkih sredstava, policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, dana 13.01.2017.godine, prilikom kontrole lica A.T. i N.V. iz Prijedora, pronašli su i oduzeli zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 1,95 grama i šest paketića sa sadržajem praha bijele boje koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, ukupne bruto mase 6,48 grama.

Kako je tokom kriminalističke obrade utvrđeno da je pronađena opojna droga nabavljena od lica A.K. iz Prijedora, dana 14.01.2017.godine uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi lice A.K.

Prilikom pretresa pronađen je i oduzet bijeli prah koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, ukupne bruto mase 234,91 gram.

Istog dana izvršen je pretres i stambenih prostorija koje koristi lice N.V., kom prilikom je pronađeno i oduzeto više PVC vrećica i folija sa tragovima zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu kao i tragovi bijelog praha koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid.

Nad licima A.T., N.V. i A.K. izvršena je kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta protiv lica A.T. i A.K. Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, dok će protiv lica N.V. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

CJB Prijedor
Foto – ilustracija