kv-djeca-kumborZahvaljujući programu Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske, mališani iz RS imaju priliku da ljetuju u Kumboru u Crnoj Gori.

Među njima se našlo i 16 prijedorskih mališana iz porodica ratnih vojnih invalida, koji u Kumboru borave od 18. do 28. avgusta, potvrdio je predsjednik Udruženja Ratnih vojnih invalida Prijedora Radenko Preljić.

-Ovo je deseta godina za redom, kako djeca preko Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske odlaze na ljetovanje, a u okviru programa „Socijalizacija djece iz Republike Srpske. Ovim projektom obuhvaćena su djeca koja do sada nisu boravila na moru uz posredovanje Fonda i Boračke organizacije Prijedora- rekao je Preljić.

Sa programom ovog ljetovanja mališani i njihovi roditelji su upoznati na sastanku koji je održan s njima.

-Mališani odmor provode u dječijem kampu, a o njihovoj sigurnosti brinu vaspitači. Tokom desetodnevnog odmora, sva djeca će proći više edukativnih radionica i školu plivanja-rekla je Mira Banjac, jedna od vaspitačica, koja ima višegodišnje iskustvo u ovoj vrsti posla.

Sve troškove boravka mališana na moru snosi Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske. Kao i ranijih godina gradonačelnik Prijedora Marko Pavić uručio je svakom mališanu po 50 KM džeparca.

Kozarski vjesnik