blic-paketici-i-hrana-za-blizanceSolidarnost i humanost je pobedila i ovaj put, jer su čitaoci „EuroBlica“ ispunili praznične želje junaka naših priča.

Kada su u našem novogodišnjem izdanju pročitali potresne priče o deci i starim, samohranim majkama i očevima, braći i sestrama, bračnim parovima i samcima, humanisti su se odmah uključili u našu akciju, koju smo pokrenuli ciljem da im ispunimo skromne praznične želje.

Junake naših priča je okupirala životna nevolja, pa do sada nisu ni razmišljali o tome koliko praznici, ipak, mogu da budu veseli i srećni dani. Poverili su nam svoje želje, a među našim čitaocima su se našli i oni koji su ih ispunili.

Skroman dečji san ostvaren je i šestogodišnjim blizancima Mariji i Marku Miljeviću iz Prijedora zahvaljujući Mlinsko-pekarskoj industriji Žitoprodukt-Žitopeka.

Ovi mališani više od mesec dana žive bez struje i vode. Novogodišnji paketići puni željenih slatkiša i igračaka izmamili su iskrene dečje osmehe pune radosti. Marija je dobila lutku o kojoj je maštala, a njen brat blizanac autiće.

– Baš je onakva kakvu sam želela – kaže mala Marija.

U Mlinsko-pekarskoj industriji Žitoprodukt-Žitopeka mislili su i na još tri brata i setru, kao i na roditelje blizanaca pa su paketić doneli i za Stefana (10). Njih troje dobili su od „Beme“ i čizme za zimu.

Vredan poklon je paket sa brašnom, krompirom, uljem, šećerom, konzervama, povrćem…

– Sada se ne moram brinuti da li će mi nešto nedostajati za praznike – poručuje domaćica Gordana (42) i dodaje da će na ovaj način uštedeti novac da plate dug za struju.

Direktor Žitoprodukta Saša Urošević nije krio zadovoljstvo što je poklonima izmamio dečje osmehe.
– To je nešto što nas motiviše da radimo. Drago nam je što možemo da pomognemo i to ćemo raditi i u narednom periodu – kaže Urošević.

EuroBlic