rtrs-zimske-sluzbePrve snježne padavine nisu iznenadile zimske službe na području grada Prijedora.

Kako gradske ulice tako i nadležne službe za regionalne i magistralne puteve, odradile su svoj posao. Repromaterijala za ovu zimsku sezonu, kažu, ima dovoljno. Gradskim jezgrom Prijedorčani su relativno zadovoljni, a ni vozači se ne žale na regionalne i magistralne puteve.

U nadležnim službama za zimsko održavanje kažu, iznenađenja nema. Odavno je sve spremno za zimsku sezonu. Sa prvim padavinama bile su i ekipe na terenu. Kako one za održavanje gradskog jezgra, tako i oni, zaduženi za prohodnost magistralnih i regionalnih puteva.

– Radili smo i na sprečavanju poledice. Soli i abrazivnog materijala imamo u dovoljnim količinama, sve smo to nabavili prije zimske sezone – ističe Darko Radaković, rukovodilac zimske službe “Prijedorputevi “.

“Prijedorputevi” zaduženi su za 503 kilometra regionalnih i magistralnih saobraćajnica na području grada Prijedora, što finansira Јavno preduzeće “Putevi Republike Srpske”, dok se održavanje gradskog jezgra i seoskih puteva finansira iz gradske kase. Ove godine za tu namjenu izdvojeno je 300.000 KM.

– Poslove zimskog održavanja obavljaju dva preduzeća i to Јavno preduzeće “Komunalne usluge” koje je zaduženo za gradske ulice i “Niskogradnja Marijanović” koje je zaduženo za održavanje seoskog područja – kaže Radan Vukadinović, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Zimsko održavanje traje do 15. marta, do kada su nadležne službe obavezne da čiste gradske ulice i trotoare, seoske puteve, ali i regionalne i magistralne saobraćajnice. Međutim, nadležni poručuju, ukoliko vremenski uslovi budu zahtijevali, produžiće svoj rad.

RTRS