ars kozara-najavaS novim idejama i nacrtima projekata na papiru 13 umjetnika, koliko će ih učestvovati na ovogodišnjoj “Ars Kozari”, laboratoriji umjetnosti u prirodi, s nestrpljenjem očekuje 23. avgust, kada će ista početi u ambijentu Nacionalnog parka “Kozara”.

Umjetnici koji će stvarati nova djela u prirodi do 31. avgusta su Goran Čupić, Aleksa Gajić, Miodrag Jović, Aleksandra Kukoljac i Bojan Matović Fligler. Priliku da pokažu talenat na sedmoj “Ars Kozari” dobili su i Melita Matović-Fligler, Irena Mirković, Davor Paponja, Bojana Radenović, Vladimir Sekulić, Danka Terzić, Suzana Vulović i Berina Verlašević.

Žiri za učesnike ove umjetničke laboratorije činili su Irfan Hošić, Igor Bošnjak i Mladen Bundalo.

“Budući da je ‘Ars Kozara’ otvorenog karaktera, svi su dobrodošli da se pridruže organizatorima i učesnicima u praćenju realizacije selektovanih umjetničkih projekata, razgovorima, diskusijama i prezentacijama”, kazali su iz Udruženja “Tač.ka” iz Prijedora.

“Ars Kozara” prati ideju pokreta umjetnosti u prirodi (Art in Nature), koji je doživio ekspanziju devedesetih godina prošlog vijeka. Ideja tog pokreta je stvaranje umjetničkih radova u prirodnom okruženju i najvećim dijelom od materijala nađenih u prirodi.

Nezavisne novine