blic-prijedorski-djed-mraz-1Pretprazničnu atmosferu u gradu na Sani uljepšao je Deda Mraz koji već tradicionalno, petu godinu, obilazi prijedorska naselja i dijeli paketiće djeci koja mu prilaze.

Sanke Djeda Mraza, pune raznih poklona, smještene su na prikolici, a na krovu automobila plišani je irvas. I sve to ukrašeno je svjetlucavim lampicama.

Mališani oduševljeno posmatraju prolazak ovog radosnog vozila i sa nestrpljenjem očekuju njegovo parkiranje, nakon čega prilaze Djeda Mrazu koji im uz radosno „Ho Ho Ho“ dijeli paketiće.

Prijedorski Djeda Mraz kaže da je svaki dječiji osmijeh nagrada za njegovu dušu.

On nam priča da je na ovu ideju došao u periodu nakon rata, ali da je unazad nekoliko godina stekao uslove da svoj naum provede u djelo.

blic-prijedorski-djed-mraz-2– Bila je negdje 1997. godina, ja sam išao sa ćerkom ulicom i razmišljao kako je teško vreme jer ne mogu da joj kupim ni čokoladu za Novu godinu, tada se kraj mene parkiralo vozilo snaga IFOR-a, prvo sam se prepao i mislio sam da me hapse, ali vojnik je izašao iz auta i dao mojoj ćerki paketić- prisjeća se prijedorski Djeda Mraz.

On nam kaže da je to bila prekretnica i da je od tada on odlučio da ovo bude njegov posao u vrijeme praznika.

– Budući da sam ne mogu obezbjediti toliko novogodišnjih paketića za najmlađe, oni su dio donacija dobrih ljudi. Među njima je i nekoliko prijedorskih preduzetnika – kaže Djeda Mraz.

Veliki dio ovih paketića su i očuvane igračke koje umjesto u otpad, Prijedorčani dostave Djeda Mrazu.

Kaže da veći dio posla obavi preko Fejsbuka i da mu nikada nije bilo teško da obiđe grad Prijedor, isprazni paketiće iz kolica i napuni ih zarađenim osmjesima malih Prijedorčana.

EuroBlic

blic-prijedorski-djed-mraz-3