blic-braca-nisic-1Četrnaestogodišnji blizanci Đorđe i Lazar Nišić iz Prijedora dobili su priliku da zelene dresove Rudara zamene crveno-belim iz Beograda.

Tokom petodnevnog boravka u Srbiji i probne utakmice za Crvenu zvezdu, Nišići su dali sve od sebe i dobili zeleno svetlo trenera. Ukoliko bude pozitivna odluka i čelnih ljudi omladinske škole “Marakana”, fudbaleri iz grada na Sani bi već za mesec dana trebalo da zaigraju na Marakani. U međuvremenu će biti dogovoreni uslovi njihovog prelaska.

Blizanci, koje smo posetili u porodičnoj kući u Čirkin Polju, kažu da su ostvarili svoj san.

– Dobili smo priliku i iskoristili je, velika je čast da igramo za klub kojem se divimo celi život – priča Lazar.

Međutim, ovakva prilika ne pada sa neba. Blizanci vredno treniraju od svoje šeste godine. Igrali su u selekciji pionira prijedorskog Radnika sedam godina, a poslednjih šest meseci su u Rudaru. Priznaju da je najvažnija sporedna stvar na svetu tokom celog njihovog detinjstva uvek na prvom mestu.

blic-braca-nisic-2I dok njihovi brojni vršnjaci sede uz kompjutere, druže se putem društvenih mreža i slobodno vreme provode uz virtuelne igre, oni žive život punim plućima. Kada nisu u školi, obavezno su na nekom od fudbalskih terena. I to im se isplatilo.

Zajedno su osvojili 60-ak medalja. Mesta za nove trofeje u njihovoj kući sve više nedostaje.

Sa reprezentacijom Republike Srpske i Gradskog fudbalskog saveza Prijedor obišli su mnoge zemlje i bili zapaženi. Smatraju da su za njihov uspeh najzaslužniji trener Radnika sa Urija Draženko Vujičić i direktor tog kluba Slaviša Kralj.

blic-braca-nisic-3Blizanci su igrači u napadačkom redu. Kažu da su jedan drugom leva i desna noga.

– Mi se dobro razumemo, jer vežbamo zajedno i najbolje igramo kada smo jedan uz drugog – ističe Đorđe.
Iako su blizanci, saigrači ih ne mešaju. Zabune oko imena prebrode se za nekoliko utakmica. U svemu jedinstveni, ali ipak pronašli smo im jednu razliku – svetska dilema i njih je razjedinila: Lazaru je najbolji fudbaler Ronaldo, dok Đorđe sportskog uzora vidi u Mesiju.

Majka Jelena priča da su Đorđe i Lazar i prve korake u životu napravili uz loptu. To im je bila najdraža igračka.

Kaže da telefoni ne prestaju da zvone poslednjih dana; brojna rodbina i prijatelji čestitaju na uspehu blizanaca.

– Meni je to sve još nestvarno. Malo dece dobije takvu priliku, ali videćemo šta će biti. Neka su oni meni zdravi i pametni – ističe Jelena Nišić.

Slaviša Kralj,direktor GFS Prijedor i jedan od bivših trenera blizanaca, tvrdi da su mladi igrači zaslužili ovakvu šansu.

– Oni su bili zapaženi u Češkoj, Ukrajini, Sloveniji i Hrvatskoj. U igri su postigli vrhunski kvalitet i zaslužili su da igraju za Crvenu Zvezdu, ali im tek tamo predstoji prava borba – zaključuje Kralj.

zurnal-braca-nisicOdlični na probi

U probnoj utakmici za Crvenu zvezdu protiv OFK Šabac, blizanci Nišić su zablistali u punom sjaju. Đorđe je postigao gol i imao dve asistencije.

I fudbalske veštine Lazara su došle su do izražaja, zbog čega je trener Savić rekao da bi trebalo da igraju za nekadašnjeg svetskog šampiona.

Konačnu odluku doneće direktor Omladinskog kluba “Marakana” Dragan Mladenović.

EuroBlic