tomo dosenPorodica Tome Došena (77), mještanina Čejreka kod Prijedora, čiji je nestanak policiji prijavljen još 13. augusta, kada je u večernjim satima, oko 21.30 sati, starac izašao iz porodične kuće i nestao u nepoznatom pravcu, još uvijek traga za njim.

Tomin unuk Damir kaže da su detaljno pretražili naselja Puharsku, Brezičane, okolne šume sve do Karana, kod Prijedora, raspitivali se i na autobuskim stanicama u Prijedoru, Banjaluci, Bosanskom Novom, tražili ga kod rodbine i prijatelja.

– Detaljno smo provjerili i dojave da je navodno viđen u dva prijedorska naselja. Teren smo preletjeli i avionom , a u potragu uključili i vatrogasce Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor. No od njega još uvijek, evo osmu noć kako je nestao, nema ni traga ni glasa. Strahujemo od najgoreg – rekao je Damir i dodao da je nestali iz kuće otišao bez ličnih dokumenata.

Pretpostavlja da sa sobom nije ponio ni novac, niti lijekove koje uzima. Kasnije je čuo da je Tomo, kad je izašao iz kuće, uzeo bakin štap, kao i da je obuo nove cipele “vjerovatno s namjerom da ode negdje”.

Tomo Došen je nižeg rasta, a u trenutku nestanka na sebi je imao plavu pamučnu majicu kratkih rukava i donji dio crne pamučne trenerke.

Porodica nestalog moli sve one koji imaju bilo kakva saznanja o njemu ili su ga sreli ili vidjeli da se ave najbližoj policijskoj stanici ili porodici na brojeve telefona 065/577-596 ili 052/334-270.

Dnevni avaz