prijedor-krivaja-6Nezavidna pozicija rukometaša Prijedora poslije jesenjeg dijela prvenstva Premijer lige BiH, 12. mjesto sa 13 osvojenih bodova, zbog činjenice da će se na kraju takmičenja pet klubova preseliti u niži rang takmičenja, unosi zebnju među njihove vjerne navijače.

Grad na Sani već je napustio lijevi bek Mihailo Stošljević, koji je ljetos došao iz beogradskog Partizana, a sada se preselio u redove drugoplasiranog banjalučkog Borac m:tela.

-Očekujemo da odlazak Stošljevića bude i jedini ove zime i za dobro Borac m:tela. Ujedno, pregovaramo sa Banjalučanima sa kojima njegujemo dugogodišnju uspješnu sportsku saradnju. Nadam se da će razgovori uroditi plodom i da će direktor Vladimir Branković imati razumijevanja, te da ćemo moći da računamo na neke njihove igrače. Bilo ih je dosta što su kod nas stekli afirmaciju, dobivši pravu priliku – priča sportski direktor Prijedorčana Aleksandar Miljuš.

prijedor-krivaja-1Iskusni sportski radnik, prisutan i u najvišim organima rukometnih saveza Republike Srpske i BiH, dugo je već vezan za klub, a posebno je, maksimalno angažovan, preživljavao sve što se u posljednjoj deceniji događalo u njemu.

Ipak, već sedmu sezonu zaredom Prijedor je član elitnog društva i očekuje da i u njemu i ostane.

-Da ne vjerujem u opstanak, ne bih već sada tražio najbolja rješenja, prije svega po pitanju pojačanja. Postojala je mogućnost da dovedemo beka iz Srbije, koji je promijenio pravac i otišao u makedonski Pelister iz Bitolja. Ima još kombinacija, mada se najviše uzdajemo u Banjalučane. Ne bih još uvijek o imenima eventualnih novajlija. Izvjesno je da će trener Dragomir Šaponja raditi sa ekipom do 29.decembra, a već 2. ili 3.januara sljedeće godine počeće pripreme za proljećnu polusezonu i imaće samo malu pauzu zbog Božićnih praznika – najavio je s optimizmom Miljuš.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com