os-cirilo-i-metodije-trnopolje-ukrasi-od-recikliranog-materijala-1Mali su, ali na njihovoj visokorazvijenoj ekološkoj svijesti mogli bi pozavidjeti odrasli ljudi.

Radionicama učenika razredne nastave JU OŠ “Ćirilo i Metodije” iz Trnopolja, pod nazivom “Ukrasimo jelku ukrasima od recikliranih materijala”, učenici su idejno otišli korak dalje.

Za mjesto održavanja glavne aktivnosti kićenja jelke odabrali su prirodno okružnje škole, a izradom nakita od prirodnog materijala i sekundarnih sirovina skupljenih iz okoline učenici su doprinijeli čistijoj, zdravijoj i ljepšoj sredini u kojoj žive.

Poruku da život drveća treba sačuvati potkrijepili su stihovima dječijeg pjesnika, čika Jove Zmaja: “…a drvo je blagorodno pa će da nagradi. Nagradiće izobiljem Hlada, roda svog. Nagradiće bilo tebe bilo brata tvog.”

Fotografije su nastale nakon održanog niza radionica, a predstavljaju čestitke svim dobrim ljudima za predstojeće praznike sa željom da da se ekološki osvijestimo, okrenemo se reciklaži i počnemo bolje da čuvamo našu planetu, jer samo nju imamo!

To je činjenica kao i to da su našoj djeci ova planeta ostaje, te je moramo čuvati ibnjegovati što bolje umijemo!

Tekst i foto – OŠ “Ćirilo i Metodije” Trnopolje – www.prijedordanas.com

os-cirilo-i-metodije-trnopolje-ukrasi-od-recikliranog-materijala-2 os-cirilo-i-metodije-trnopolje-ukrasi-od-recikliranog-materijala-3 os-cirilo-i-metodije-trnopolje-ukrasi-od-recikliranog-materijala-4 os-cirilo-i-metodije-trnopolje-ukrasi-od-recikliranog-materijala-5 os-cirilo-i-metodije-trnopolje-ukrasi-od-recikliranog-materijala-6 os-cirilo-i-metodije-trnopolje-ukrasi-od-recikliranog-materijala-7 os-cirilo-i-metodije-trnopolje-ukrasi-od-recikliranog-materijala-8