rtrs-toplana-neplatiseOd 25. decembra ove, do 25. januara naredne godine, prijedorska „Toplana“ organizuje “Novogodišnju akciju – otkup duga, uz pogodnosti“.

Ukupna dugovanja prema prijedorskoj Toplani iznose oko šest i po miliona maraka. Kako bi se neredovnim platišama olakšalo izmirenje dugovanja, u Toplani su organizovali „Novogodišnju akciju -otkup duga, uz pogodnosti“, odnosno otpis zatezne kamate.

Neredovnim platišama, koje uplate iznos glavnog duga za grijanje, otpisaće se oko 70 odsto obračunate i zadužene zatezne kamate. Korisnici Toplane, koji su utuženi, da bi ostvarili pogodnosti ove akcije, dužni su da uz glavni dug, uplate i iznos sudskih troškova.

Novo postrojenje, umanjilo je broj reklamacija. Međutim, naplativost nije na očekivanom nivou.

“Naplata je pala ove godine na ispod 85 odsto, bez obzira što smo napravili novu Toplanu i što korisnici imaju najvažniji benifit – a to je da imaju ugrijane stambene jedinice”, ističe Ljiljana Despotović, direktorka Toplane Prijedor.

Po osnovu kreditnih zaduženja, ali i dobavljačima, „Toplana“ duguje oko 10 miliona maraka. Iz ovog preduzeća poručuju da za sada neće biti povećanja cijene grijanja.

RTRS