udruzenje-slovenaca-lipa-promocija-knjige-bozicna-zabava-1U organizaciji Udruženja Slovenaca „Lipa“ iz Prijedora protekle subote je održana tradicionalna Božićna zabava kao i promocija nove knjige Alenke Uduč, predsjednice Udruženja.

Na ovaj način „Lipa“ je obilježila 19 godina rada u gradu na Sani.

Udučeva je promovisala knjigu „Bilo kad bilo gdje, uvijek smo Slovenci 3“ koja je nastavak dvije prethodne knjige iz istog serijala.

-U odnosu na prve dvije ova se razlikuje po tome što u stvari predstavlja izložbu „Slovenci od dolaska do danas“ koja je pretvorena u knjigu. Radi se o brojnim fotografijama i starim porodičnim dokumentima, koji govore o dolasku i životu Slovenaca na području Prijedora i okolnih opština – rekla je predsjednica „Lipe“”, navela je Udučeva.

Ona je dodala da je pomenuta izložba bila postavljena u prijedorskom Muzeju Kozare kao i u nekim gradovima u Sloveniji.

Nakon završetka promocije knjige, održana je i tradicionalna Božićna zabava, kojoj su, osim članova „Lipe“ prisustvovali i prijatelji iz drugih udruženja nacionalnih manjina koje djeluju u Prijedoru kao i predstavnici Gradske uprave Prijedor.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

udruzenje-slovenaca-lipa-promocija-knjige-bozicna-zabava-2 udruzenje-slovenaca-lipa-promocija-knjige-bozicna-zabava-3 udruzenje-slovenaca-lipa-promocija-knjige-bozicna-zabava-4 udruzenje-slovenaca-lipa-promocija-knjige-bozicna-zabava-5 udruzenje-slovenaca-lipa-promocija-knjige-bozicna-zabava-6 udruzenje-slovenaca-lipa-promocija-knjige-bozicna-zabava-7 udruzenje-slovenaca-lipa-promocija-knjige-bozicna-zabava-8 udruzenje-slovenaca-lipa-promocija-knjige-bozicna-zabava-9 udruzenje-slovenaca-lipa-promocija-knjige-bozicna-zabava-10