rtrs-paketici-za-djecu-sa-kosovaAkciji prikupljanja paketića za djecu sa Kosova i Metohije pridružili su se učenici Osnovne škole Petar Kočić, Elektrotehničke i Mašinske škole iz Prijedora.

Mališani sa Kosmeta, posredstvom Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, trebalo bi da dobiju 52 paketića.

Anastasija Kotroman, učenica Osnovne škole “Petar Kočić”, tokom ljetnog raspusta ugostila je djevojčicu sa Kosova koja je tada sa još 50 mališana boravila u Prijedoru.

Zajedno sa ostalim đacima Anastasija je učestvovala u pripremi paketića.

– To je jedan znak pažnje kako bi ih usrećili i to njima vjerovatno znači, Tkaže Anastasija Kotroman, učenica devetog razreda OŠ “Petar Kočić” Prijedor.

Akcija “Djeci na dar za nezaborav” dokaz je prijateljstva među učenicima Srpske i Kosova i Metohije.

– Nismo znali da ćemo svi biti punih emocija, pozitivnih, nekakvih neistraženih stvari u sebi u susretu sa tom djecom, Gorana Bosančić, direktorka OŠ “Petar Kočić” Prijedor.

Predsjednik Odbora za pomoć srbima na Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov kaže da se od Trebinja do Novog Grada paketići skupljaju gotovo u svakom mjestu. Škole čestitaju srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji praznike, da znaju da misle na njih, dodao je Arlov.

Pored akcije prikupljanja paketića u toku je i humanitarna akcija osnovnih i srednjih škola za liječenje osmogodišnje Elene Rakić iz Kosovske Mitrovice, koja boluje od usporenog psihomotornog razvoja.

RTRS