np-kozara-prijem-za-saradnike-1Nacionalni park „Kozara“ organizovao je novogodišnji prijem za svoje saradnike, pojedince, kolektive i predstavnike medija. Bila je to prilika za sumiranje rezultata u neformalnom druženju na kraju uspješne godine.

Najljepši biser Krajine, i ove godine, okupio je veliki broj posjetilaca. Radi razvoja turizma i stvaranja povoljnih uslova za odmor i rekreaciju, godinama uposlenici pripremaju Park za posjetioce. Urađeno je dosta toga.

Uređene su pješačke staze, popravljene turističke table, uređena izletišta, sportski sadržaji za biciklizam, penjalište i mjesta za najmlađe na Kozari.

– Uredili smo edukativne staze u Memorijalnom kompleksu, trim stazu, te smo dosta toga uradili na markiranju i obilježavanju prostora Parka, uređenju izletišta i izvorišta potoka i izgradnji mostića preko njih – rekao je Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka “Kozara”.

np-kozara-prijem-za-saradnike-2Ove godine izvođeni su radovi i na skijaškom terenu. U Nacionalnom parku skijašima poručuju da će uslovi u ovoj sezoni biti mnogo bolji, te da samo čekaju snježne dane.

Tekst – RTV Prijedor
Foto – Marko Sarić