rudar prijedor-grbNa sjednici Komiteta za hitna pitanja, tročlanog tijela koje se od kraja juna ove godine nalazi na čelu Fudbalskog kluba Rudar-Prijedor, održanoj u prošli petak, usvojen je izvještaj šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca.

Sve ostvareno ocijenjeno je veoma uspješnim, pošto je drugo mjesto u pauzi prvenstva Prve lige Republike Srpske sa 31 bodom, šest manje od lidera banjalučkog Borca, i više od planiranog prije početka takmičenja.

-Izrazili smo zadovoljstvo i radom Omladinskog pogona koji u svemu prati seniorski, a dovoljna ilustracija tome je činjenica da ćemo podmlađenom igračkom kadru prvotimaca ove zime priključiti još trojicu juniora: Davida Kuridžu, Bobana Živanića i Davora Polovinu – priča predsjednik Komiteta za hitna pitanja Dalibor Majkić.

„Rudari sa Sane“ pokušaće da nađu načina kako bi uspostavili drugoročniju saradnju sa mlađim igračima adekvatnim ugovorima, a želja im je da poboljšaju uslove za treninge.

To se prije svega odnosi na teren „Suvi Prijedor“, gdje su već imali određenih ulaganja, ali je potom došlo do određenih problema zbog vlasništva nad istim.

-Usvojen je i nacrt Finansijskog plana za 2017.godinu. Naglasio bih da smo riješili naslijeđena dugovanja iz prethodnog perioda u iznosu od 58.000 konvertibilnih maraka, a redovno „servisirali“ sve svoje obaveze. U prelaznom roku namjera nam je da se pojačamo na dvije pozicije, lievoj bočnog i štopera. Boravili smo u Krupi na Vrbasu i na osnovu dobre saradnje sa Krupom moguće da budu i iz redova ovog premijerligaša BiH, ali se ne bih izjašnjavao o imenima – rekao je Majkić.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com