elta-vece-poezije-boskovicU Galeriji 96 u Prijedoru održano je veče poezije, a stihove poznatih srpskih književnika govorio je Zvonimir Bošković, profesor Rudarskog fakulteta.

Ljubitelji pisane riječi uživali su u stihovima Miroslava Mike Antića, Desanke Maksimović, Vladislava Petkovića, ali i drugih srpskih pjesnika.

Poezija je, nažalost, u današnje vrijeme na nezavidnom nivou, jer su u eri interneta i savremenih tehnoloških dostignuća, mnoge istinske vrijednosti izgubile na značaju.

-Internet je ušao u sve pore društva. Mislim da su knjige sve više zapostavljene. Sada se vrednuju neke druge stvari – rekao je Bošković.

I velikani srpske književnosti pomalo su zaboravljeni, bez obzira na to što su iza sebe ostavili bogat stvaralački opus.

-To je odraz današnjeg vremena. Mladi se sve više okreću političkim partijama, tražeći na taj način zaposlenje. Sve manje i manje vremena posvećujemo sebi i svojim duhovnim zadovoljstvima – istakao je Zvonimir Bošković koji je ovo Veče poezije posvetio obilježavanju 100 godina rudarenja u gradu na Sani.

ELTA TV