fsa-progresNakon više od dva mjeseca pauze, danas počinje takmičenje u Regionalnoj ligi-grupa Zapad.

U ovom, trećeligaškom rangu takmičenja, Prijedor ima dva predstavnika, ekipu OFK Brdo koja je već „starosjedilac“ i ekipu FSA Prijedor koja je „novajlija“.

Podsjetimo, u prošloj sezoni u Regionalnoj ligi grupa Zapad takmičili su se i Kozara Donji Orlovci te Radnik Urije ali su se na kraj uprvenstva našli ispod crte, pa će ove sezone igrati u Četvrtoj ligi FSP Prijedor.

Ekipa FSA danas od 17 časova na stadionu Poljana dočekuje ekipu Progresa iz Kneževa koja je uvijek nezgodan protivnik. Prije samohg susreta Prijedorčani će biti uručen pehar kao pobjedniku prošlosezonskog izdanja Četvrte lige.

Treba biti realan pa reći da ekipu FSA ove debitantske sezone očekuje borba za opstanak, a svaki plasman u sredini tabele biće podvig za pulene trenera Bašića.

Sa druge strane, OFK Brdo u prvom kolu gostuje u Banjaluci kod ekipe Lauš.

Ekipa trenera Fikića se nije mnogo izmijenila u odnosu na prošlo prvenstvo i uz nekoliko pojačanja, poput Besima Ibričića te dojučerašnjih juniora Rudar-Prijedora Rajka Pekije i Matea Mikanovića, očekuje se solidan rezultat.

Treba reći da će OFK Brdo svoje domaće utakmice ipak igrati na stadionu Vedro polje iako je ovaj sportski objekat pretrpio velike štete tokom majskih poplava kada je sam teren 42 dana bio pod vodom, a uništena je i veća količina sportske opreme.

Ipak, zahvaljujući prijateljima kluba i požrtvovanošću uprave na čelu sa predsjednikom Ismetom Imširovićem, teren je osposobljen i nabavljena je nova oprema pa klub, uprkos nedaćama, počinje novu sezonu u Regionalnoj ligi grupa zapad.