stk-prijedor-milojica-sanja-1Prvi put na listi kandidata za najboljeg sportistu Republike Srpske, u tradicionalnoj 62. po redu akciji Glasa Srpske našla se stonoteniserka Prijedora Sanja Milojica.

Teško je pobrojati sve vrijedne domete koje je 2016.godine ostvarila, ali evo značajnijih.

Na 23. Seniorskom prvenstvu BiH pojedinačno je osvojila treće mjesto, dok je u dublu sa Nedmom Mulalić iz sarajevskog Željezničara stigla do „srebra“.

Vicešampionka je Republike Srpske, a u paru sa kluspkom drugaricom Miljanom Antonić bila je najbolja.

Ekipno sa klubom koji nosi ime grada na Sani nalazila se u sastavu kojem je pripalo drugo mjesto u Premijer ligi, a okitila se „zlatnim“ odličjem i trofejom pobjednika Kupa RS.

-Relativno sam zadovoljna postignutim, jer se uvijek može bolje. Prvenstveno mislim na činjenicu da nisam bila prvakinja Srpske, što mi je već polazilo za rukom. Međutim, svakako da me raduje što sam izborila mjesto u seniorskoj reprezentaciji BiH i da sam trećeplasirana stonoteniserka na bh. rang-listi. Za sve što sam postigla mnogo dugujem treneru i osnivaču kluba Slavku Antoniću, naravno i saigračicama – priča Milojica.

stk-prijedor-milojica-sanja-2Dugo je već plavokosa djevojka, rođena 1.januara 1996.godine sa reketom za stonoteniskim stolom.

Počela je da trenira još februara 2004.godine, a iako sa fizičkim predispozicijama (visoka 180 centimetara) bila bi vjerovatno uspješna i udrugim sportovima, opredijelila se za „ping-pong“.

Kada je pošla u osnovnu školu pokazivala je interesovanje i za atletiku, dva puta pobjeđivala na međunarodnoj uličnoj trci, ali ipak, s obzirom da stanuje blizu Stonoteniskog doma „Tukovi“ u istoimenom naselju na lijevoj obali krajiške ljepotice, to je takođe bilo presudno da se posveti igri sa „magičnom“ lopticom.

-Dobro je što salu mogu da koristim kad poželim i mimo redovnih treninga, a moja ljubav prema stonom tenisu je zaista velika. Željela bih da naglasim da mi je svojom predanošću majka Ljiljana uzor i zvijezda vodilja u životu. Mnogo mi znači podrška porodice, momka i prijatelja, vjerujem da mogu još da napredujem. Potrebno je dosta truda i zalaganja, pokušavam da ispravim greške u igri, ali najbitnija je psihološka stabilnost.

Milojica, koja je skromna i primjerna po svemu, tiha, gotovo da je rijetkost kada povisi ton, zapažena je i kao student treće godine Visoke medicinske škole u Prijedoru.

stk prijedor-sanja milojicaNedavno je sa seniorskom reprezentacijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, predviđeno za septembar naredne godine u Luksemburgu, drugom pozicijom izborila plasman u „baraž“ tokom aprila 2017.

Tada će selekcija BiH pokušati da se iz „C“ izbori za ućešće u još jačoj, „B“ diviziji, šampionata Starog kontinenta.

-Uz cilj da do kraja godine na seniorskom TOP 8 budem među najboljima, sigurno je da mi je taj „baraž“ među prioritetima. Želja mi je da opravdam povjerenje selektora Nade Marković, a kako postoji mogućnost da se i taj turnir održi na našem terenu, pruža nam se prilika da napravimo još jedan iskorak na međunarodnom planu. Šteta je što zbog nedostatka finansijskih sredstava, nemamo više internacionalnih nastupa, jer bi tada podigla kvalitet igre – zaključila je Milojica.

PREPOZNATA KAO TALENAT

Prijedorska stonoteniserka prepoznata je kao talenat i u tri navrata, 2010., 2011. i 2014.godine u izborima koje organizuje Glas Srpske, nalazila se među najboljim mladim sportistima koje je nagrađivalo Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Vlade Republike Srpske.

-Drago mi je što sam dočekala da konkurišem i za izbor najboljih seniosrskih sportista. S obzirom da sam debitant na listi, bila bih zadovoljna i da se nađem među deset najuspješnijih u Srpskoj, iako sam svjesna da je konkurencija izuzetno jaka – rekla je Sanja Milojica.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – STK Prijedor

sanja milojica