ilustracija-djeciji-rodjendanJavna ustanova Centar za prikazivanje filmova Prijedor pozvala je danas sugrađane da iskoriste mogućnost organizovanja dječijih rođendana u kinu “Kozara” tokom cijele godine, a posebno u hladnijem periodu kada nisu moguće proslave na otvorenom.

Direktor ove javne ustanove Safira Karahodžić rekla je da je prostor ispred kino sale opremljen za dječije proslave i da iznajmljivanje tog prostora košta 50 KM, dok se ulaznice za redovne projekcije crtanih filmova prodaju po redovnoj cijeni od 4 KM, a za grupe veće od deset dvije ulaznice su gratis.

“Ako se za slavljenika i njegove goste organizuje projekcija crtanog filma izvan redovnog repertoara, onda se plaća zakup sale dodatnih 100 KM i ulaznice za grupu do 20 djece se ne nalaćuju”, pojasnila je Karahodžićeva.

Ona je navela da je redovna cijena zakupa kino sale 200 KM plus PDV za jedan sat, te da je zakup sale za rođendane više nego upola jeftiniji, budući da crtani filmovi obično traju duže od sat vremena i da je u cijenu već uračunat PDV.

“Najčešće slavljenici sami donose torte, piće i hranu. U prostoru ispred kino sale postoji samouslužni automat sa slatkišima, grickalicama i toplim napicima. To je ono što zasad nudimo i voljeli bismo čuti povratnu informaciju od roditelja da li su zadovoljni ovim uslugama”, dodala je Karahodžićeva.

Sala kina “Kozara” jedna je od najsavremenijih i najmodernijih kino sala u Republici Srpskoj. Obnovljena je 2010. godine, a 2014. opremljena 3D tehnologijom.

SRNA