stakicFudbalere Rudar-Prijedora, poslije ispadanja iz Premijer lige BiH, u kojoj su proveli pet uzastopnih sezona, očekuje start u prvenstvu Prve lige Republike Srpske. U ovom rangu takmičenja „rudari sa Sane“ nastupali su 12 sezona i nanizali 356 utakmica, 1996.godine, kada je elita Srpske imala dvije grupe, bili prvi na Zapadu i borili se za titulu, a 2009. postali šampioni. U prvom kolu gostovaće gatačkoj Mladosti.

-Jedno od najtežih gostovanja svakako je u Gacku. Poštujemo Mladost, koja je stabilan prvoligaš, ali uzdajemo se i usvoje vrijednosti. Dobro smo odradili pripremni period, odigrali pet kontrolnih utakmica, ne primivši nijedan gol, pa idemo da se nadigravamo i pokušamo da izvučemo što bolji rezultat. Vjerujem da ćemo opet na staze uspjeha – ističe jedan od najiskusnijih igrača, pouzdani štoper Dragoslav Stakić.

Nije lako Prijedorčanima na novom početku. Zanimljivo je da uvoj godini nisu odigrali nijedan prijateljski susret kod kuće, ovog ljeta razumljivo zbog renoviranja terena na Gradskom stadionu. Trenirali su u posljednje vrijeme u Lubiji, najvjerovatnije do kraja septembra, tri prvenstvena meča odigraće u Omarskoj. A navijači, kao navijači, željni pobjeda svojih ljubimaca.

-Svi u klubu, a vjerujem i naši vjerni simpatizeri moraće da imaju strpljenja za ono što ćemo raditi u narednom periodu. Nije nam primarna borba za prvo mjesto, već afirmacija mladih igrača, poniklihm u klubu, a sigurno je da kvalitetnih ima. To je najbolje potvrdio nastup Siniše Saničanina, koji je igrajući ove nedjelje za mladu reprezentaciju BiH do 21 godine u prijateljskom susretu sa juniorskom reprezentacijom do 19 godina postigao gol – podsjetio je šef stručnog štaba Darko Nestorović.

Provjereni strateg zeleno-crnih koji ih je prvi put i doveo do bh.elite, a prije dvije godine i bijeljinski Radnik vratio u premijerligašku konkurenciju, neće moći da računa na, zbog kartona suspnedovanog, Vedrana Kantara, a pod znakom pitanja je i ovoljetošnje pojačanje Milenko Devušić, pošto je imao proteklih dana stomačnih problema. Rudar-Prijedor će, najvjerovatnije, susret početi u sastavu: Kozić,Šodić, Saničanin, Stakić, Pekija, Mirković, Đokić, Radoja, Mikić, Redžić, Kojić.

Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić