drenka-vucicevic-nakit-1Drenka Vučićević iz Prijedora počela je slučajno da se bavi izradom nakita, jer je za novogodišnju noć pre dve godine želela da ima glamurozan i lep komad nakita.

Ljubavlju i posvećenošću je odavno postala prepoznatljiva na tržištu nakita. Nije imala predstavu kako se izrađuje nakit, ali je u Banjaluci kupila repromaterijal i počela sama da uči i radi. Prve naušnice koje je napravila poklonila je snahi, a potom je izradila nakit za sebe.

– Bilo je neverovatno koliko mi se devojaka javilo s pitanjem gde se može nabaviti nakit. Shvatila sam da maštu i kreativnost mogu da iskoristim – priča Drenka.

Ističe da je njen proizvod unikatan i glamurozan, a repromaterijal pored Banjaluke često nabavlja u Beogradu, jer tvrdi da se ovde ne može naći dosta toga što joj je potrebno u poslu. Skoro svaki Drenkin komad nakita krasi češki kristal i cirkoni, prelepo kamenje i perle.

drenka-vucicevic-nakit-2Mnoge televizijske voditeljke i manekenke su do sada molile Drenku da im posudi njen nakit na nastupima. Ona ga je velikodušno ustupala, a mnogo puta i poklonila.

– Često moram reagovati na društvenim mrežama, jer se ljudi zbilja ne libe da prisvoje moj autorski rad. Što je najgore, ispod slike mojih naušnica stave neku nisku cenu, a za te pare ne možete nabaviti ni pola repromaterijala i stvore meni problem. Uglavnom to uspešno rešavam, a sigurna sam da se kvalitet prepoznaje – priča Drenka.

Za izradu pojedinog zahtevnijeg komada nakita treba joj od tri do sedam dana.

– Imam mnogo narudžbi i zaista sam presrećna kada na mladim devojkama i ženama vidim svoj rad – navodi Drenka.

Ljubav pretvorena u remek dela

Drenka kaže da svaki čovek sigurno ima talenta za neku vrstu umetnosti. Pokazalo se to, kako kaže, i u njenom slučaju.

– Ljubav prema izradi nakita je pretočena u prava mala remek dela pojedinih komada. Ponosna sam što se moj nakit prepoznaje na mnogim Prijedorčankama koje ga rado nose – kaže Drenka.

EuroBlic

drenka-vucicevic-nakit-4 drenka-vucicevic-nakit-5 drenka-vucicevic-nakit-3 drenka-vucicevic-nakit-6