maja-gecic-najava-izlozbeOvoga petka, 9.decembra, u prijedorskoj Galeriji 96 od 20 časova biće otvorena izložba “BVK – SPOMENIČKO NASLEĐE” Maje Gecić te upriličeno koncertno predstavljanje pijanistkinje Nine Fuštar uz zajedničku performativnu akciju” firmiranja” majica tehnikom iglovanja nepredene domaće vune – „URAĐENO U / MADE IN“.

Za ovu priliku možete poneti svoje majice za “firmiranje”!

Maja Gecić (1974, Beograd)
Na odseku Dizajn tekstila FPUD u Beogradu diplomirala je 1998. godine. Magistrirala je 2006. godine na Univerzitetu umetnosti i dizajna (Odsek umetnost i dizajn tekstila) u Helsinkiju (Finska), gde je po završetku studija jedno vreme i radila kao predavač. Od 1999. godine je član ULUPUDS-a, u statusu samostalnog umetnika je do 2012. godine, od kada je predavač na Visokoj tekstilinoj školi – DTM u Beogradu.

Nagrađivana je više puta od strane ULUPUDS-a i dobitnik je Marianne Kor nagrade kao učesnik Fiberart International 2016. Imala je nekoliko samostalnih izložbi u zemlji i regionu, a izlagala je i na preko 60 grupnih postavki u Srbiji i inostranstvu. Umetnička dela nalaze joj se u privatnim kolekcijama u Evropi (Belgija, Finska, Litvanija…), u javnom prostoru umetničke kolekcije u mestu Fiskars (Finska), kao i u umetničkoj kolekciji ambasade SAD u Beogradu.

Galerija 96