humanitarni-koncert-za-nikolinu-1Prijedorčani su još jednom položili ispit humanosti.

Na humanitarnom koncertu za četrnaestogodišnju sugrađanku Nikolinu Dragojević, kojoj je hitno potrebna transplantacija bubrega, ispunili su dvoranu „Mladost“ u gradu na Sani i tako pokazali da su spremni pomoći u nevolji.

Kako je rekao jedan od organizatora koncerta Aljoša Novaković, dirigent Srpskog pjevačkog društva “Vila”, prodano je svih 2.100 ulaznica po cijeni od 5 KM.

-Hvala svima vama koji ste došli ovdje da podržite našu akciju za Nikolinu. Prodane su sve ulaznice koje su odštampane. Pozivam sve Prijedorčane koji večeras nisu bili sa nama da učestvuju u prikupljanju finansijskih sredstava za transplantaciju bubrega u Padovi za šta je potrebno 70.000 evra – rekao je Novaković.

humanitarni-koncert-za-nikolinu-2On se naročito zahvalio svojim prijateljima iz prijedorskih kulturno-umjetničkih društava koji su odmah pristali da učestvuju u ovoj akciji.

-Posebno se zahvaljujem Željku Šormazu, umjetničkom rukovodiocu SKUD “Dr Mladen Stojanović” Prijedor, Oliveri Brdar-Mirković, potpredsjednici KUD “Milan Egić” iz Brezičana i Mići Kobasi, predsjedniku KUD “Kozara” Prijedor koji su se odmah uključili u organizaciju ovog događaja.

Humanitarnom koncertu je prisustvovala i Nikolina Dragojević koja se zahvalila svima koji su došli da joj pomognu.

SPD “Vila” se večeras predstavila sa nekoliko pjesama, dok su tri kulturno-umjetnička društva odigrala po dvije koreografije iz svog repertoara, a svi učesnici su nagrađeni velikim aplauzom prisutne publike.

humanitarni-koncert-za-nikolinu-3Troškovi transplantacije bubrega i postoperativnog liječenja Nikoline Dragojević u Padovi u Italiji iznose oko 70.000 evra.

Pomoć se može uplatiti i na žiro račun 555-100-00240439-40 kod Nove banke Banjaluka na ime Nikolina Dragojević ili na devizni žiro račun SWIFT: NOBIBA22, Dalibor /Goran/ Dragojević, Zmaj Jovina 12, Prijedor BA395550000026651544.

Takođe, do kraja ove godine pozivom na broj 1415 doniraćete 1 KM za liječenje naše sugrađanke.

Za sve koji žele i mogu pomoći, kontakt telefon Nikolininog djeda Gorana Dragojevića je 066/717-702.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

humanitarni-koncert-za-nikolinu-4 humanitarni-koncert-za-nikolinu-5 humanitarni-koncert-za-nikolinu-6 humanitarni-koncert-za-nikolinu-7 humanitarni-koncert-za-nikolinu-8 humanitarni-koncert-za-nikolinu-9 humanitarni-koncert-za-nikolinu-10 humanitarni-koncert-za-nikolinu-11