blic-fantom-kozara-u-srcuNa Mrakovici bi naredne godine trebalo da bude održana trodnevna manifestacija „Kozara u srcu“, na kojoj će nastupiti popularni pjevači sa prostora bivše Jugoslavije.

Organizator ovog događaja, uspješni producent, rođeni Prijedorčanin sa adresom u Beču Fikret Vukalić Fantom, za „EuroBlic“ otkriva da će se na Kozari okupiti više desetina hiljada ljudi.

– To će biti najveći spektakl koji se ikada desio na ovim prostorima – kaže Vukalić.

Dodaje da će tako dokazati da na ovim prostorima ima ljubavi i kulture jer je, kako kaže, njegov rodni Prijedor grad ljubavi, kulture i rokenrola.

– Ovdje sam odrastao i zato sam dužan da u svom gradu napravim tako nešto – kaže Vukalić, koji 27 godina u Austriji organizuje koncerte najvećih zvijezda Balkana.

Budući da kao producent godinama sarađuje sa Dinom Merlinom, Zdravkom Čolićem, Bijelim Dugmetom, Bajagom, Divljim Jagodama, te brojnim drugim uspješnim muzičarima, u narednom periodu bi trebalo da bude poznato ko će nastupati na Kozari.

U planu je da prvog dana juna, kada na Kozaru organizovano dođu djeca, za njih tokom dana bude organizovan dvočasovni muzički i zabavni program, te ručak i slatkiši.

Naveče bi trebalo da nastupaju popularni izvođači, a trećeg dana bi trebalo da dođu deca sa posebnim potrebama iz cijele regije.

– Umjetnici, sportisti i političari biće na Kozari sa djecom sa posebnim potrebama. Tražiću od njih da drugi dan ne zaborave tu decu – poručuje Vukalić.

Biće angažovani i lokalni umjetnici, ali priliku za zaradu imaće i domaći hoteli i ugostiteljki objekti. Vukelić obećava svjetsku i modernu produkciju cijele manifestacije.

Značaj projekta među prvima je prepoznao član organizacionog odbora „Dani zime na Kozari“ Dražen Vrhovac.

– Vukalićev projekat poklapa se sa mojim dugogodišnjim nastojanjima da oživimo ovaj kraj i zato je bitno da ova manifestacija neće biti samo jednu godinu, već će postati tradicionalna – ističe Vrhovac, naglašavajući da su o projektu „Kozari u srcu“ upoznati predstavnici lokalnih zajednica koje su u blizini ovog nacionalnog parka.

Podrška iz Nacionalnog parka

Direktor Nacionalnog parka Kozara Dragan Romčević potvrdio je za „EuroBlic“ da podržava organizovanje ove manifestacije.

– Nama je svaka manifestacija dobrodošla i imaju našu podršku. Očekujem da zajedno dogovorimo tačnu lokaciju na kojoj će sve biti organizovano na Mrakovici – poručio je Romčević.

EuroBlic