rtrs-omarska-cesti-nestanci-strujeStanovnici Omarske kod Prijedora žale se na svakodnevne prekide u snabdijevanju električnom energijom.

Tokom posljednjih mjesec dana na području Omarske, Gradine, Niševića i Јelićke struja nestaje gotovo svakog dana i to po nekoliko puta, tvrde mještani.

Najviše ih brine to što nestanci struje, kažu, prouzrokuju česte kvarove aparata u domaćinstvima. Problemi na elektro mreži otežavaju rad i zanatskim radnjama. Iz “Elektrokrajine” Banjaluka poručuju da su kvarovi na mreži na ovom području otklonjeni.

Tokom jednog časa, kažu stanovnici Omarske, struje nestane po nekoliko puta i tako već danima. Najteže im pada što im svakodnevno dolazi do kvarova na kućnim uređajima.

U banjalučkoj “Elektrokrajini” kažu – posao sanacije bio je obiman, ali je uspješno završen. Do čestih nestanaka struje dolazilo je zbog radova na elektromreži.

“Јuče 29. novembra u 13 časova je kvar otklonjen u potpunosti i kupci koji se napajaju sa dalekovoda Omarska od tada imaju uredno snabdijevanje električnom energijom”, izjavio je portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov.

Projekat rekonstrukcije mreže na području Omarske, koji je u toku, kažu u Elektrokrajini, omogućiće stabilnije snabdijevanje električnom energijom.

U planu je i izgradnja dalekovoda od Prijedora do Omarske, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja iduće godine.

RTRS