stk-prijedor-sanja-milojica-u-reprezentaciji-bih-kvalifikacije-za-ep-1Članica Stonoteniskog kluba Prijedor, Sanja Milojica, branila je u Ilijašu boje seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja se takmičila u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo septembra naredne godine u Luksemburgu.

U konkurenciji četiri selekcije bh.reprezentativke, najmlađe u okviru „K“ grupe, ostvarile su dvije pobjede, pošto su savladale Irsku sa 3:0 i Švedsku 3:1, dok su poražene tijesnim rezultatom 2:3 od prvoplasiranog na turniru Izraela.

Izabranice selektora Nade Marković (nastupile su još kapiten Emina Hadžiahmetović, Snežana Marković i Ivona Baškarad) su drugim mjestom izborile pravo da u „baražu“ aprila 2017.godine u grupi sa Izraelom, Norveškom i Danskom izbore plasman u „B“ diviziju.

To će ostvariti pobjednik sa ovog turnira, a preostala tri sastava naći će se u „C“ diviziji šampionata Starog kontinenta.

stk-prijedor-sanja-milojica-u-reprezentaciji-bih-kvalifikacije-za-ep-2-Sanja je potvrdila ovogodišnju dobru formu svojim igrama, jer je između ostalih dometa bila treća na prvenstvu BiH, drugoplasirana u paru sa Nedžmom Mulalić, a i trećeplasirana je igračica na bh.rang listi-rekao je prvi čovjek STK Prijedor Slavko Antonić.

Zanimljivo je da je reprezentativkamna lično na uspjehu čestitao i poznati pjevač Halid Bešlić.

Jedan od djelilaca pravde na kvalifikacionom turniru bio je i međunarodni stonoteniski sudija iz Prijedora Bojan Mršić.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – STK Prijedor