sladjan-janjanin-pripreme-spanija-1Prijedorski bokser Slađan Janjanin trenutno trenira u Španiji u kampu slavnog španskog bokserskog trenera Antonia Postiga, kao prvi bokser iz BiH, koji je dobio tu priliku.

Talentovani 25-godišnji bokser, koji iza sebe ima niz od 19 pobjeda i jednog poraza stigao je u gradić Benamaldena, nedaleko od Malage u pokrajini Andaluzija, po preporuci svog novog menadžera Benija Blanka i započeo, po njegovim riječima, prave spartanske pripreme za novi korak u karijeri.

– Ključni čovjek oko odlaska na jug Španije jeste moj novi menadžer Beni Blanko. On je dogovorio kompletan aranžman kod čuvenog trenera, koji se zove Antonio Postigo, inače predsjednika bokserskog saveza južne Španije i velikog stručnjaka u svijetu boksa. Plan rada je četiri sedmice treniranja, tačnije 26 dana vježbanja nove tehnike i stila meksičkog boksa, te skidanje kilaže sa 75 kilograma na 69 kg, uz jake i kvalitetne sparing partnere, kako bi se kvalitetno pripremio za nove borbe i protivnike iz vrha svjetskog boksa- kaže Janjanin.

sladjan-janjanin-pripreme-spanija-2Prijedorski bokser dodaje da pripreme teku u pravom spartanskom stilu.

– Saradnja sa Postigom je vrhunska, i tako nešto bukvalno nisam iskusio u karijeri. Pripreme su bukvalno u spartanskom stilu, i nije ih lako izdržati. Trenira se dva puta dnevno, trči se po sedam kilometara, boksuje po 15 rundi u dva ciklusa, rade se noćni treninzi, vježba se u hladnom moru, ukratko trenira do same granice izdržljivosti- kaže mladi as iz Prijedora.

Slađan kaže da je oduševljen Španijom, kako zbog novog trenera, tako i zbog ljepote Andaluzije i karaktera njenih stanovnika.

– Postigo kao stručnjak je fantastičan. Precizan i razumljiv u svim kombinacijama, plus nevjerovatna pozitivna energija, koja me je oduševila, kako kod njega, tako i kod svih stanovnika ovog dijela Španije. Andalužani imaju nevjerovatan južnjački duh i strastvenu životnu filozofiju. Samo opušteno i polako, nema stresa, nema nacionalizma, dobra muzika i fenomenalni plesni ritmovi, plus prekrasni krajolici, posebno u obalnom dijelu, gdje sam i ja smješten -kaže Janjanin.

sladjan-janjanin-pripreme-spanija-3Srednji od braće Janjanin najvjerovatnije će novu borbu imati u Budimpešti, u okviru velike bokserske revije krajem decembra.

– Sljedeći meč najvjerovatnije ću boksovati protiv gruzijskog boksera Gige Nadiradzea u Budimpešti 17. decembra ove godine u okviru velike bokserske revije. Moj menadžer je postigao načelni dogovor sa organizatorima, i samo se čeka potpisivanje ugovora. Ta borba bi trebala biti dobra proba nakon treninga u Španiji, pošto je riječ o kvalitetnom protivniku koja ima skor od 22 pobjede i 13 poraza – kaže Janjanin i dodaje da se mora posebno zahvaliti svom novom menadžeru Blanku i svom prijatelju Miši Šormazu i firmi “Limikom”, koji su mnogo pomogli u organizaciji njegovog odlaska u Španiju.

Tekst – EuroBlic
Foto – Slađan Janjanin

sladjan-janjanin-pripreme-spanija-5 sladjan-janjanin-pripreme-spanija-4