ravska-asfalt-makadam-1Savjeti mjesnih zajednica iz prijedorskih seoskih naselja najčešće od vlasti traže održavanje puteva, postavljanje javne rasvjete te izgradnju i rekonstrukciju društvenih domova.

Iz Odsjeka za mjesne zajednice grada Prijedora kažu da se za te namjene godišnje izdvoji oko 3 miliona maraka.

Šef odsjeka Rade Aleksić naglasio je ranije da su prioriteti u narednom periodu izgradnja društvenih domova i asfaltiranje puteva u mjesnim zajednicama Jutrogošta, Cikote i Šurkovac.

U mjesnu zajednicu Gornja Ravska prema riječima Mirka Pandže, predstavnika udruženja građana “Altruist” koje je članstvom najbrojnije u ovoj mjesnoj zajednici, “stiže” kilometar asfalta.

-Ono što je zacrtano, to će i biti odrađeno. Zastoj je nastao zbog prijevremenih izbora u Hrvatskoj i redovnih lokalnih u BiH – rekao je ranije Pandža i dodao da će program realizacije asfaltiranja puta u Ravskoj i jednog dijela vodovodne mreže u Kalajevu biti završen do kraja tekuće godine.

ravska-asfalt-makadam-2Prema njegovim riječima zahtjev za ove prioritete upućen je preko udruženja “Altruist”.

-Kao podnosilac zahtjeva “Altruist” je uputio projekat ka Federalnom ministarstvu i Vladi Hrvatske. Nadam se da će do kraja godine biti sve riješeno – pojasnio je Pandža.

Do kraja godine ostalo je još malo, ali vjerovatno dovoljno vremena da se ispoštuje “zacrtano”, kako naš sagovornik reče.

Prijevremeni izbori u Hrvatskoj i redovni lokalni u BiH su iza nas i nema više sumnje u prepreke.

Vrijeme je da se obistine predizborna obećanja.

Nadamo se da će mještani Ravske u ovim hladnim danima svoje tabane zagrijati na obećanom asfaltu ili će morati sačekati nove izbore a do tada će da se griju “pustim” pričama i obećanjima koje će po svemu sudeći da zatrpa snijeg.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com

ravska-asfalt-makadam-3 ravska-asfalt-makadam-4 ravska-asfalt-makadam-5 ravska-asfalt-makadam-6