saobracajka-kod-metroa-28novembar-2Večeras se na raskrsnici kod zgrade „Metro“ dogodila još jedna saobraćajna nesreća, druga koju smo zabilježili na ovom mjestu u protekle dvije sedmice.

Nisu to jedini udesi na ovome mjestu, koje je vrlo često „poprište“ značajne štete na vozilima i tjelesnih povreda putnika.

Naime, oko 22:30 časova na raskršću ulica Kralja Aleksandra, Save Kovačevića i Nikole Pašića, sudarila su se dva putnička vozila.

Iz onoga što se moglo vidjeti na licu mjesta može se pretpostaviti da je „Volkswagen“ išao iz pravca „plavog“ solitera dok se „Peugeot“ kretao od „Karingtonke“.

Najvjerovatniji razlog ove saobraćajka leži u činjenici da jedan od automobila prošao kroz „crveno“ svjetlo na semaforu.

saobracajka-kod-metroa-28novembar-1Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, ali nismo uspjeli saznati da li je bilo povrijeđenih.

Uviđaj su obavili policijski službenici CJB Prijedor.

Prijedorčanka koja stanuje u obližnjoj kući, a nije željela da se predstavi, kaže da su na ovoj raskrsnici česti sudari.

-Izgleda da se naši vozači nisu „dozvali pameti“. Kako drugačije objasniti da se kroz ovo raskršće prolazi pri velikoj brzini i vrlo često „kroz crveno“. Svaki put se „naježim“ kad čujem škripu kočnica i „prasak“ u momentu kada dođe do sudara automobila – kaže naša sugrađanka.

Inače, semafori koji su okrenuti prema vozilima koja dolaze iz ulice Kralja Aleksandra ove godine su dobili „displej“ koji pokazuje vrijeme preostalo do kraja „crvenog“ ili „zelenog“ svjetla, ali to izgleda ne pomaže da se smanji broj saobraćajnih nesreća na ovom mjestu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

saobracajka-kod-metroa-28novembar-3