rtrs-nikolina-dragojevic-prikupljanje-pomociAnonimni donator je uplatio novčana sredstva za teško oboljelu Nikolinu Dragojević iz Prijedora.

Četrnaestogodišnjoj Nikolini potrebna je pomoć i ostalih dobrih ljudi, jer joj je neophodno 70 hiljada evra za transplantaciju bubrega u Italiji.

Bez ovog aparata za četrnaestogodišnju Prijedorčanku, Nikolinu Dragojević, života nema. Naizgled zdrava djevojčica, prije nepune dvije godine iznenada se razboljela. Nikolinini bubrezi potpuno su otkazali, a život joj se sveo u četiri zida i iscrpljujuće dijalize.

– Nedostaju mi prijatelji, škola, slobodno vrijeme, izlasci, zato što sam većinu vremena priključena na aparate i to traje oko 13 sati – kaže Ivana.

Nakon obične mučnine, analize krvi pokazale su da Nikolina boluje od autoimune bolesti, vaskulitisa. Јedina nada je hitno presađivanje bubrega u Italiji. Međutim, prepreka je novac, jer za Nikolininu transplantaciju njena porodica mora što prije da prikupi 70 hiljada evra.

– Mi smo pokrenuli akciju prikupljanja humanitarne pomoći da bismo skupili sedamdeset hiljada evra koliko je potrebno za transplataciju i boravak poslije transplantacije. Tamo mora da provede od tri do četiri mjeseca – rekao je Goran Dragojević, Nikolinin djed.

Vremena je sve manje, jer je Nikolinino stanje izuzetno teško, a rok za uplatu novca u Padovi, ograničen. Svi ljudi dobrog srca mogu da uplate novac na ove žiro-račune, kako bi Nikolina dobila novu šansu za život. Od narednog mjeseca u funkciji će biti i humanitarni broj telefona za prikupljanje novčane pomoći.

ŽIRO RAČUN 555-100-00240439-40 NOVA BANKA a.d. Banjaluka na ime Nikolina Dragojević
TO10 DEVIZNI ŽIRO RAČUN SWIFT: NOBIBA22 Dalibor (Goran) Dragojević, Zmaj Јovina 12, Prijedor BA395550000026651544

RTRS