vece-kulturnog-stvaralastva-gornji-orlovci-1U prepunoj sali rekonstruisanog društvenog doma u Gornjim Orlovcima, nastupili su učenici OŠ „Petar Kočić“ iz Prijedora i Područnog odjeljenja u Gornjim Orlovcima, folklorni ansambl KUD „Kozara“ iz Prijedora, vokalni solisti i narodni umjetnici.

„Veče kulturnog stvaralaštva“ otvorio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković , koji je istakao da Grad Prijedor, pored ljetnjeg kulturno-zabavnog karavana „Selo veselo“, podržava i ovu, zimsku manifestaciju, čiji je cilj podsticanje i promovisanje rada kulturnih stvaralaca , svih generacija i „vraćanje“ kulturnih sadržaja u društvene domove, koji su u Prijedoru , u proteklih desetak godina , u značajnom broju rekonstruisani.

-Obnovom društvenog doma u Gornjim Orlovcima stvoreni su svi potrebni uslovi da se mještani , posebno mladi , i tokom zimskih mjeseci, bave raznim društvenim aktivnostima – rekao je Đaković.

Na manifestaciji, kojoj je prisustvovala i direktor OŠ „Petar Kočić“ Gorana Bosančić, pored članova horske, ritmičke, dramske i recitatorske sekcije, nastupili su i vokalni solisti Katarina Balaban i Aleksa Bursać.

Članovi KUD „Kozara“ iz Prijedora , predstavili su igrama iz Srbije, dok su prikaze tradicionalnih običaja, uz izvornu pjesmu izveli Dragica Škorić, Beba Kovačević, Radmila Hrnjak i Rade Lajić.

Pokrovitelj „Večeri kulturnog stvaralaštva“ je grad Prijedor, a prijatelji manifestacije „Autotransport“ Prijedor i Tvornica keksa Mira, članica Kraš grupe.

Priredio – Saša Goronja

vece-kulturnog-stvaralastva-gornji-orlovci-2 vece-kulturnog-stvaralastva-gornji-orlovci-3 vece-kulturnog-stvaralastva-gornji-orlovci-4 vece-kulturnog-stvaralastva-gornji-orlovci-5 vece-kulturnog-stvaralastva-gornji-orlovci-6 vece-kulturnog-stvaralastva-gornji-orlovci-7 vece-kulturnog-stvaralastva-gornji-orlovci-8 vece-kulturnog-stvaralastva-gornji-orlovci-9 vece-kulturnog-stvaralastva-gornji-orlovci-10