prijedor-zrinjski-jesen-izvjestaj-1Četvrti u nizu poraz doživjeli su rukometaši Prijedora, ovoga puta na svom terenu u okviru 10.kola Premijer lige BiH, od mostarskog Zrinjskog rezultatom 26:31(11:15).

Poveli su domaći, kojima je pokušao da „da krila“ golman Bojan Babić (imao je šest odbrana i dva „skinuta“ sedmerca tokom susreta) u 10.minuti sa 4:3, ali tehničkim greškama u napadu dozvoljavaju rivalu da napravi preokret do 15.minuta (5:8), a u 22.minuti su na 4 gola „minusa“ (8:12) i na njemu ostaju do odmora.

U nastavku stižu na dva gola zaostatka do 34.minuta (15:17), ali ne uspijevaju da realizuju nekoliko napada, dijelom što su „plemići“ imali više raspoloženih i iskusnih igarača, ali i što je i među njihovim stativama bio zapažen Damjan Šarac (devet odbrana i jedan sedmerac) pa su na kraju zasluženo slavili.

Kada je semafor u 44.minuti pokazivao 16:23, trener Prijedorčana Saša Babić odlučio se da povjerenje, uz iskusnog Jovicu Radakovića, ukaže mladim snagama kluba sa imenom grada na Sani, podržala ih je publika, a Kristijan Kecman je uspio da se upiše u listu strijelaca.

prijedor-zrinjski-jesen-izvjestaj-2-Ekipa teret odluke da ove sezone ispada pet ekipa iz elitnog ranga, u ovom trenutku, jer joj je svaka utakmica „na nož“, psihički nije mogla da podnese. Posebno što Mihailo Stošljević nije mogao da igra ni na proteklom gostovanju Maglaju ni protiv Zrinsjkog, a ostali smo sa samo jednim klasičnim bekom Srđanom Savićem. U prvom poluvremenu, imali smo rezultat, ali smo napravili previše “tehničkih“ grešaka i tada je nemoguće sprečiti kontre protivnika. Svjestan sam da nemam klupu tačnije „tanka“ je i ubjedljivo najmlađa u ligi, igračima sam u poluvremenu rekao da se ne može odigrati slabije, međutim, izgubili smo tri boda i znatno smo udaljeni od opstanka u premijeligaškom društvu. Teško mi je, kao i momcima, kojima ne mogu ništa zamjeriti, drago mi je da je mladost Prijedora pokazala da može dobro da se nosi i na njoj je, kao i na 30 „klinaca“ koji su igrali u poluvremenu, a vodim ih u budućnost. Nema predaje, nije sramota ni ispasti, ali potrebno je napraviti sistem rada. Da li ću ostati, o tome i o planovima odlučiće narednih dana Uprava, a svaku njenu odluku ću poštovati – istakao je u dahu po završetku utakmice trener Babić.

prijedor-zrinjski-jesen-izvjestaj-3Prijedor: Zrinjski 26:31(11:15)

Prijedor
Dvorana: Mladost
Gledalaca: 150
Sudije: Emir Dautović (Cazin) i Vejsil Beširević (Bihać)
Sedmerci: Prijedor: 9(8), Zrinjski 7(5)
Isključenja: Prijedor -, Zrinjski 6 minuta

PRIJEDOR:
Đurčić, Šerbula, A.Miljuš 4, M.Miljuš, Kecman 1, Balaban, Kaurin, Bajić, Janković, Topić, M.Radaković, Jovanović 5, Mirković 4, Babić, Savić 6, J.Radaković 6

ZRINJSKI:
Vistorop 1, Doko 1, Perić, Orlović 4, Bošković 6, Mandarić 5, Šarac, Sarajlić 5, Vidačak, Pušić, Ivanović, Babić, Marić 6, Kožić, Šoljić 3

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-zrinjski-jesen-izvjestaj-4 prijedor-zrinjski-jesen-izvjestaj-5