omarska-sloboda-novi-grad-2Na listi strijelaca Druge lige RS-grupa Zapad prvo mjesto zauzima provjereni as Branislav Krunić, kapiten-igrač i trener banjalučkog Željezničar Sport tima sa 17 golova, a slijedi ga klupski drug mlađani Bojan Marković sa 16.

Iako su navijači Omarske protiv Dubičana, šeretski raspoloženi govorili „hajde Pana da stigneš Krunu“, izvanredan učinak Vedrana Panića od pet golova na meču ga je doveo u krug igrača sa 12 pogodaka, koliko pored njega imaju još Niko Đurić (Mladost, Donja Slatina) i Predrag Travar iz trnske Sloge.

-Čestitao mi je i Krunić, koji je uz brojne poznate klubove branio i boje reprezentacije BiH, rekavši da je bilo kome teško dati pet golova, posebno u prvenstvenim mečevima. Postavio sam granicu, pa neka u budućnosti u Omarskoj pokušaju da se bar izjednače sa mnom – pričao je poslije utakmice Panić, kada su se igrači, što je odraz njihovog zajedništva i drugarstva, malo opustili.

omarska-borac-kd-3Takva druženja, u granicama sportskog duha, gotovo da su redovna, uz ljude koji vode Omarsku, sami prvotimci izdvoje od svojih skromnih primanja da proslave uspjehe, kojih je posljednjih sezona bilo zaista puno.

-Hvala vam, dobro ste igrali, na najvišem nivou. Nadam se da ćemo se vidjeti i okupiti i prije nego što počne nastavak takmičenja. Kakvi ste vi, takvi i mi koji smo uz vas. Malo je nedostajalo, da smo svi bili bolji da imamo i šest bodova više na bodovnom kontu, ali je najvažnije da smo i dalje u samom vrhu. „Krojimo“ ga, bili prvi, drugi ili treći, ili da „pomutimo“ račune drugima – kroz šalu je, obrativši se fudbalerima, naglasio predsjednik Omarske Svetozar Krecelj.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com