drasko-lolic-1Fudbaleri Rudar-Prijedora, poslije uspješne serije nepobjedivosti u osam mečeva (pet pobjeda i tri remija) u dva mjeseca i dva dana u prvenstvu Prve lige Republike Srpske (posljednji put poklekli su kod kuće protiv banjalučkog Borca 2:3), poraženi su u Zvorniku.

Međutim, više od poraza od Drine (1:2), koji ničim nije umanjio dosadašnji jesenji učinak „rudara sa Sane“, koji je za svaku pohvalu, jer su i dalje ostali na drugom mjestu iza banjalučkih „crveno-plavih“ kao najefikasniji tim lige (u listu strijelaca upisalo se 12 igrača) šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca su razočarala događanja na terenu.

Nije krio razočaranje, tim prije što su u dva ovogodišnja susreta sa pomenutim rivalom na prijedorskom Gradskom stadionu, i pored činjenice da domaći nisu slavili (proljetos je u Premijer ligi BiH bilo 0:1, a ove sezone 1:1), Zvorničani na najkorektniji način dočekani i ispraćeni.

rudar-prijedor-zlatko-jelisavac-novi-ugovor-Imali smo vođstvo golom Ognjena Jaćimovića, protivnik je izjednačio, nakon greške našeg golmana Dejana Inđića, koji je ispustio loptu, i to je period od 15 minuta igre u kojem je Drina igrala fudnal. Sa svim timovima kojima je igra u prvom planu, uvijek se nadigravamo, pa ko bude bolji neka pobjedi. Ovoga puta nismo imali odgovor na grubu igru Zvorničana, pa čak i situacija da smo mogli na kraju do boda kada je Milan Šakić bio u dobroj poziciji, ne može da odagna misli na stvari koje su me zaista iznenadile, prije svega od kolege sa klupe domaćina. Mile Lazarević je „hrabrio“ svoje igrače da se „biju“, ne znam čime smo to zaslužili, a epilog takvog odnosa stigao je na kraju meča. Najgore je prošao Draško Lolić. Našem „vezisti“ su u posljednjim trenucima slomljena dva prsta stopala desne noge i završio je u gipsu, a dobro je što će uslijediti pauza, da bi se momak oporavio – naglasio je Jelisavac.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com