vjencanje-batoz-binjas-1U dugoj tradiciji gradskog pozorišta u Prijedoru odigrana je neobična „predstava“.

Izvedena je premijerno, i neće imati reprizu, a ostaće upamćena i po tom što publika, u prepunoj sali gradskog pozorišta, nije morala da gasi mobilne telefone. Čak suprotno, pozvani su da snimaju ono što se dešavalo na daskama koje život znače.

To je bio i uvod u vjenčanje mladog glumačkog para Deana Batoza i Tatjane Binjaš koji su sudbosno „da“, pred matičarem, kumovima i zvanicama, izgovorili, a gdje bi drugo nego u svojoj matičnoj pozorišnoj kući, u kojoj su se prije osam godina i upoznali.

Tatjana je tad postala sastavni dio dramskog studija „Živko Desnica“ koji je te godine vodio Batoz. Tada su se rodile i prve simpatije, a u nekoliko predstava su i igrali zajedno. No, prava ljubav buknula je, prije četiri godine, na snimanju TV filma „Dobro jutro komšija“ u kojem su glumili zaljubljeni par.

vjencanje-batoz-binjas-2-To je u prvom dijelu filma. Tad je počela i ozbiljna veza. Slučajnost je da smo u drugom nastavku ove TV komedije imali i filmsko vjenčanje. Scenarista je izgleda naslutio šta će biti, a nadam se da će se obistiniti i ono što se dešava u trećem, nedavno premijerno prikazanom nastavku, u kojem Tatjana i ja čekamo bebu – kaže kroz smijeh Batoz. On se zahvalio svim svojim kolegama iz gradskog pozorišta, počev od direktora, glumaca, majstora svjetla, scene, pa do tonaca… koji su im pomogli da realizuju zajedničku ideju, da se vjenčaju u pozorištu.

-Sala je bila puna. Oko 250 ljudi i to je uži krug rodbine i prijatelja. Rečeno im je da prisustvuju predstavi „Udadba i ženidba“, glavni uloge mladenci, sporedne kumovi, a imali smo i statiste, dva dječaka koji su nosili burme. Malo je bilo treme, posebno kod kuma, a malo i nezvjesnosti, kako će to na kraju završiti. No, ispalo je odlično – kaže Batoz. Zajedničkih planova koje će moguće sad i lakše ostvariti, jer im je gluma oboma strast, ima mnogo.

vjencanje-batoz-binjas-3– Podržavamo jedno drugo u onom što radimo. I tu nema nikakvih prepreka. Apsolutno razumijem kad ima probe, ostane kasno, jer nam je to posao i tu nemam nikakvih prepreka – kaže Tatjana koju su slučajnosti nakon završene srednje muzičke škole umjesto na Akademiju odvele u glumačke vode. I nije se pokajala, jer tu je uz nekoliko zapaženih uloga upoznala i svog sadašnjeg supruga. U šali kaže da su oboje glumci, ali da je režiser u kući ipak ona.

Nakon dvostrukog „da“ uslijedili su i potpisi. Tatjana priča da je Dean malo postupak skratio.

-Stavio je D, tačka, pa Batoz, pa mu je matičarka rekla da mora biti puno ime koje je on dopisao. U sali to nisu čuli, već samo mi na pozornici, pa sam se malo našalila i rekla im da je uzeo moje prezime – kaže uz osmijeh Tatjana koje će ubuduće nastupati s dva prezimena Binjaš-Batoz.

Tekst – RTV Prijedor
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com