kozicIzostala je najavljena provjera fudbalera Rudar-Prijedora pred start prvenstva Prve lige Republike Srpske, u Prnjavoru protiv drugoligaša Ljubića, ali i bez nje izabranici Darka Nestorovića, trenirajući na Gradskom stadionu, a potom kada je počelo renoviranje njegovog glavnog terena, u Ljubiji, odradili su planirano.

Odigrali su prijateljske utakmice u Milosavcima protiv drugoligaša Župe Superpetrol (2:0), federalnih prvoligaša, takođe u gostima, bihaćkog Jedinstva (0:0) i Podgrmeča u Sanskom Mostu (1:0), na turniru „Gradiška 2014“ protiv prvoligaša Srpske Kozare (0:0, poraženi penalima), a i u finalu Kupa RS u Bijeljini nisu stigli do trofeja sa „bijele tačke“, poslije igre bez golova u regularnom toku meča.

-Finale Kupa RS protiv premijerligaša BiH Radnika potvrdilo je da imamo dobru ekipu. Radili smokvalitetno, pojačanja su se odlično uklopila i uvjeren sam da možemo ravnopravno da se borimo sa ostalim konkurentima za najviši plasman. Nije samo odbrana ta koja je zaslužna što nam se mreža nije zatresla, daju doprinos i igrači iz veznog reda koji se vraćaju – priča pouzdani golman Dalibor Kozić.

Izvjesno je da će iskusni 26-godišnji čuvar mreže, koji u sezoni 2010/2011, braneći boje Kozare nije savladan čak 1.278 minuta (bio je i član banjalučkog Borca) biti veliki oslonac ekipe prijedorskih zeleno-crnih, a imaće dostojne konkurente u mladim Nemanji Petroviću i Slaviši Stuparu. Ipak, prednost naravno ima popularni „Koza“, koji daje samopouzdanje svojim saigračima.

-Nema pred nama pritiska da moramo po svaku cijenu da izborimo ekspresni povratak u bh. elitu, a koliko zasita možemo pokazaće dva teška gostovanja na početku takmičenja. Šteta je što zbog suspenzije Vedran Kantar neće moći da nam pomogne u Gacku protiv Mladosti i kada budemo odlazili na megdan Napretku u Donjem Šepku, ali nadam se da će nas, kao i u pripremnom periodu krasiti kolektivni duh i dobra atmosfera. To je bitan preduslov za uspjeh. Jedno je sigurno da Rudar-Prijedor, koji je spletom okolnosti ispao iz premijerligaškog društva, zaslužuje mjesto u njemu. Ukoliko nam se ukaže prilika da se borimo za prvo mjesto iskoristićemo je – naglasio je Kozić.

N.Đerić/A.Drakulić