stambeno-poslovni-objekat-na-mjestu-pijace-poceli-radovi-1Na mjestu nekadašnje zelene pijace između Pećana i Raškovca počeli su radovi na izgradnji stambeno-poslovnog objekta.

Za sada se izvode zemljani radovi, odnosno bageri kopaju u dubinu, gdje će se nalaziti suteren u kojem će biti smještene garaže.

Iako tabla sa podacima o budućem objektu nije postavljena, uspjeli smo nezvanično saznati neke podatke.

Investitor projekta je preduzeće RŽR „Ljubija“ Prijedor a suinvestitor preduzeće Niskogradnja Marjanović Prijedor, koje i izvodi prvu fazu radova.

Prema našim informacijama, stambeno-poslovna zgrada se radi prema projektu koji je napravljen početkom 90-ih godina, u vrijeme dok je RŽR bio privredni gigant.

Osim garaža u suterenu, prizemlje je predviđeno za poslovne prostore, a ostatak će zauzimati stanovi.

Intenzivni radovi i lijepo vrijeme „izmamili“ su veliki broj Prijedorčana koji su sa zanimanjem i velikim interesovanjem posmatrali radove na mjestu nekadašnje pijace.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

stambeno-poslovni-objekat-na-mjestu-pijace-poceli-radovi-2 stambeno-poslovni-objekat-na-mjestu-pijace-poceli-radovi-3 stambeno-poslovni-objekat-na-mjestu-pijace-poceli-radovi-4 stambeno-poslovni-objekat-na-mjestu-pijace-poceli-radovi-5 stambeno-poslovni-objekat-na-mjestu-pijace-poceli-radovi-6 stambeno-poslovni-objekat-na-mjestu-pijace-poceli-radovi-7 stambeno-poslovni-objekat-na-mjestu-pijace-poceli-radovi-8 stambeno-poslovni-objekat-na-mjestu-pijace-poceli-radovi-9 stambeno-poslovni-objekat-na-mjestu-pijace-poceli-radovi-10 stambeno-poslovni-objekat-na-mjestu-pijace-poceli-radovi-11