oprema-i-mehanizacija-za-poljoprivrednike-1Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković uručio je danas poljoprivrednim proizvođačima opremu i mehanizaciju vrijednu 23.000 KM u čijoj su nabavci sa po 50 odsto sredstava učestvovali grad Prijedor i korisnici.

“Grad Prijedor nastavlja praksu pomoći poljoprivrednim proizvođačima. Smatramo da je ovo njima izuzetno korisno za širenje poslova i svakodnevni rad, tako da ćemo to nastaviti i narednih godina”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

Šef Odsjeka za unapređenje poljoprivrede grada Prijedora Tatjana Marić rekla je da se na javni poziv prijavilo 27 poljoprivrednih proizvođača od kojih je 14 ispunilo uslove i uplatilo svoj dio novca.

“Sada preuzimaju uređaje za mužu, priključke i mehanizaciju za ispomoć u voćarskoj proizvodnji i opremu za navodnjavanje. Ukupna vrijednost je oko 23.000 KM, s tim da smo iz ovih sredstava donirali dio novca Poljoprivrednoj školi Prijedor za nabavku sistema za navodnjavanje”, navela je Marićeva.

Nihad Forić iz Kozarca, koji je 15 godina bavi organizovanom proizvodnjom voća, kaže da je na ovaj način nabavio mašinu za pravljenje biološke prihrane u voćnjaku.

“Mašina košta više od 4.500 KM, a ja sam u njenoj nabavci učestvovao sa 50 odsto sredstava”, rekao je Forić, član Udruženja voćara grada Prijedora.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

oprema-i-mehanizacija-za-poljoprivrednike-2 oprema-i-mehanizacija-za-poljoprivrednike-3