rtrs-nikolina-dragojevicČetrnaestogodišnjoj Nikolini Dragojević iz Prijedora hitno je potrebna novčana pomoć za transplantaciju bubrega, koja bi trebalo da se obavi u Padovi u Italiji.

Nikolina boluje od autoimune bolesti, vaskulitisa, a za transplantaciju je neophodno obezbijediti 70 hiljada evra.

Bez ovog aparata za četrnaestogodišnju Prijedorčanku, Nikolinu Dragojević, života nema. Naizgled zdrava djevojčica prije nepune dvije godine iznenada se razboljela.

Nikolinini bubrezi potpuno su otkazali, a život joj se sveo u četiri zida i iscrpljujuće dijalize.

“Nedostaju mi prijatelji, škola, slobodno vrijeme, izlasci, zato što sam većinu vremena priključena na aparate i to traje oko 13 sati”, kaže četrnaestogodišnja Nikolina Dragojević.

Nakon obične mučnine, analize krvi pokazale su da Nikolina boluje od autoimune bolesti, vaskulitisa. Јedina nada u djevojčicin oporavak je hitno presađivanje bubrega u Italiji.

Međutim, glavna prepreka za to je novac, jer za Nikolininu transplantaciju njena porodica mora što prije da prikupi 70 hiljada evra.

“Mi smo pokrenuli akciju prikupljanja humanitarne pomoći da bismo skupili 70 hiljada evra koliko je potrebno za transplataciju i poslije transplantacije boravak u Italiji. Nikolina tamo mora da provede od tri do četiri mjeseca”, rekao je Goran Dragojević, djed djevojčice.

Vremena je sve manje, jer je Nikolinino stanje izuzetno teško, a rok za uplatu novca u Padovi, ograničen. Od narednog mjeseca u funkciji će biti i humanitarni broj telefona za prikupljanje novčane pomoći.

RTRS