oc-ljubija-obnovljena-teretana-1U sklopu završne aktivnosti neformalne grupe mladih u projektu „Mladi za mlade, mladi za zajednicu“, u Omladinskom centru Ljubija otvorena je renovirana teretana koja je 2014. godine pretrpjela štetu zbog poplava.

Projekat „Mladi za mlade, mladi za zajednicu“ finansirala je fondacija MOZAIK iz Sarajeva.

-Osim pripremnih radova, uklanjanje starih podova i krečenja, neformalna grupa je realizovala aktivnosti „moje poruke mojoj zajednici“ kojima su mladi promovisali toleranciju, različitosti, pomirenje i zajedništvo. Te poruke su napisane na zid, a trebale bi da motivišu ne samo sadašnje, već i buduće korisnike teretane – rekla je Sanela Avdić iz Omladinskog centra Ljubija.

Osim toga, učesnici projekta su poslali najbitniju poruku a to je da mladi različitih etničkih grupa svojim idejama i volonterskim akcijama mogu dati svoj doprinos lokalnoj zajednici da bude ljepša, bolja i sigurnija.

oc-ljubija-obnovljena-teretana-2-Naš partner u realizaciji projekta je bila i lokalna zajednica čiji su predstavnici Mile Inđić i Nada Kovačević izrazili zahvalnost za ovakve volonterske akcije a koje donose dobrobit ne samo mladim ljudima Ljubije već i cijelom gradu Prijedoru – istakla je Avdićeva.

-Realizacijom projekta smo svi zadovoljni, jer smo uspjeli da ostvarimo svoju ideju, koja je nekima zvučala nestvarna i nemoguća, te pokazali da svojim radom možemo da poboljšamo našu zajednicu. Teretana koja je sada opremljena i nova, znači nam mnogo jer u zimskom periodu sada imamo mjesto gdje možemo vježbati i družiti se, a najbitnije od svega je to što je teretana besplatna i dostupna svima koji žele da dođu i da je koriste – rekla je učesnica projekta Slobodanka Plavšić.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

oc-ljubija-obnovljena-teretana-3 oc-ljubija-obnovljena-teretana-4 oc-ljubija-obnovljena-teretana-5 oc-ljubija-obnovljena-teretana-6