lazna prijava kradjePrijedorčanka sa privremenim boravkom u Švedskoj, sa inicijalima L.E. (1988), lažno je prijavila krivično djelo Teške krađe.

Naime, lice E.L. se 11.08.2014. godine oko 21:40 časova obratilo Policijskoj stanici Prijedor I, te prijavilo da su joj istog dana oko 20:15 časova u ulici P.P.Njegoša u blizini autobuske stanice, sa leđa prišla dva nepoznata muška lica vozeći se skuterom, te da su joj iz ruke istrgnuli torbicu, u kojoj se nalazio novčanik i novac u iznosu od oko 220 EUR i 40 KM, muški sat marke „ORIS“ čija je vrijednost od oko 1.900 EUR. Ista se izjasnila da je materijalna šteta nastala izvršenjem krivičnog djela Teška krađa oko 5.150 KM.

Nakon što su 12.08.2014. godine izvršili kriminalističku obradu nad licem L.E., policijski službenici su utvrdili da je ista lažno prijavila gore pomenuto krivično djelo.

Osumnjičena je navedeno djelo počinila jer je željela da izvrši naplatu prijavljenih stvari od osiguravajuće kuće u Kraljevini Švedskoj. Dalje je navela, da se prijavljene stvari nalaze u njenom stanu u ulici Vuka Karadžića. Isti dan je izvršeno pokazivanje lica mjesta od strane osumnjičene, gdje su policijski službenici fotografisali pronađene predmete.

U toku je kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Podružna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Lažno prijavljivanje krivičnog djela, protiv lica L.E..