blic-post-na-internetu-1Da prisustvo nepoznatih lica u manjim mestima izaziva sumnju i paniku dokaz je i poslednji slučaj u Gradini kod Kozarske Dubice.

Naime, meštani ovog mesta bili su ubeđeni da u njihovim njivama obitava odbegli Sirijac. Ta vest brzo se proširila društvenim mrežama.

Navodno su ga meštani i ganjali kroz kukuruze, a kada su uvideli da je brži u pomoć su pozvali i policiju.

– Odbegli Sirijac luta obližnjim njivama, navodno nije opasan, al’ za svaki slučaj pripazite na čizme i trenerke, jer ima fetiš na iste. Prema zvničnim informacijama on obitava u Dukićevim kuruzima (selo Ćuklinac). Jedan od očevidaca je izjavio: „Je*o ga ti, ja za njim potrča, a on skakuće k’o srndać po kuruzima”. Od tad mu se gubi svaki trag – piše u jednom Fejsbuk statusu.

blic-post-na-internetu-2Mnogobrojni komentari „redali“ su se ispod ove objave, ali je i sam autor posta nekoliko trenutaka kasnije napisao da nepoznata osoba nije Sirijac, već „krimos iz susedne nam kroejša”. Napomenuo je i da su to nezvanične informacije.

S druge strane iz CJB Prijedor za „EuroBlic“ danas su kazali da Gradinom ne šeta odbegli Sirijac, već da je reč o državljaninu Hrvatske.

Porparol CJB Prijedor, Zvezdana Alendarević, rekla je da su uznemireni meštani prijavili ovaj slučaj policiji.

– Zato ga policija i traži, kako bi utvrdili njegov identitet i razlog boravka na teritoriji Republike Srpske – objasnila je Alendarevićeva.

cjbpdKako saznajemo, ovaj državljanin Hrvatske unazad par dana boravi kod meštanina iz Gradine.

Iz policije kažu da nije počinio nikakvo krivično delo, iako su na društvenim mrežama pisali da sumnjivi gost krade patike i trenerke iz dvorišta lokalnih kuća.

EuroBlic