sloga-srbac-omarskaOmarska je odigrala 19 utakmica u Srpcu bez pobjede, a sada smo pobijedili u dva susreta zaredom. U okviru četrnaestog kola savladali smo Slogu u Srpcu sa 2:1 u jednom susretu zbog kojeg vrijedi otići na stadion. Nažalost, gledalaca je bilo veoma malo zbog vrlo hladnog i kišovitog vremena.

Susret je počeo bez nekih većih uzbuđenja. Prvu veliku šansu imao je domaćin u 17. minutu, ali je napadač Sloge promašio gol sa dva metra. U sljedećem minutu Panić je oprobao udarac, ali je odbranio golman Cvijanović. Igralo se dosta lijepo, ali bez velikih prilika. Sloga je povela 1:0 u 30. minutu evrogolom iz slobodnog udarca.

Bilo je prigovora oko dosuđenog prekršaja, ali šta je tu je, sudija je dosudio prekršaj, a Savić je preciznim udarcem savladao Jokića. Nakon primljenog gola Omarska je zaigrala ofanzivnije i prebacila težište zbivanja na polovinu Sloge, a nagrada je stigla u finišu prvog poluvremena. Izjednačio je Nišević Nemanja prizemnim udarcem sa 25 metara. Tako je Nemanja na najljepši način uljepšao svoj rođendan. Nakon toga, do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika, pa se na odmor otišlo sa neriješenim rezultatom 1-1.

Na početku drugog poluvremena Panić je imao dvije odlične šanse, ali nije uspio zatresti mrežu Sloge. Sloga je u 60. minutu još jednom opasno zaprijetila iz slobodnog udarca, ali je ostalo 1-1. U drugom poluvremenu viđena je zanimljiva situacija Devušić i Zukanović su zamijenili dresove usljed čega su dobili po žuti karton, a to je Zukanoviću bio drugi žuti, tj. crveni, pa je od 70. minuta Omarska igrala sa igračem više. U 71. minutu Omarska je postigla gol, ali je poništen zbog faula u napadu. Potom je dosuđen još jedan slobodnjak za domaćima, ali je Jokić sjajno odbranio. U 80. minutu Nišević je imao sjajnu priliku za potpuni preokret, bio je sam pred golmanom, šutirao, ali promašio. Nekoliko minuta kasnije Maletić je bio sam pred Jokićem, ali je Jokić još jednom fantastično reagovao.

U 85.minutu veliku pobjedu Omarskoj donio je Grahovac. Šutirao je sa nekih petnaestak metara, golman Cvijanović je uspio dodirnuti loptu, ali se ona ipak odbila i završila u golu. Nakon toga domaći su pokušali izjednačiti, ali bez ozbiljnije prilike, a u sudijskom vremenu Grahovac je imao još jednu sjajnu šansu da potvrdi pobjedu, ali je pogodio stativu.

Sve u svemu velika pobjeda oslabljene Omarske protiv dobre ekipe Sloge. Treba istaći da je u teškim trenucima u pomoć pritekao Malešević, koji je ove jeseni odmarao od fudbala i na taj način odigrao 150. susret za Omarsku. Takođe, mladi Stojnić Nebojša je u posljednjim trenucima ove utakmice debitovao za Omarsku. Maleševiću hvala na svemu do sada, a Stojniću želimo uspješnu i bogatu karijeru.

Sloga Srbac: Omarska 1:2
1:0 Savić ‘26 – 1:1 Nišević N 39’, 1:2 Grahovac ‘85
Sudija: Vukojević Darko (Doboj)
Gledalaca:50
Žuti kartoni: Ugren, Kutić, Devušić, Nježić (Sloga) Rosić Branko, Anđić, Panić, Malešević, Romanić Dejan, Nišević N (Omarska)
Crveni karton: Zukanović (Sloga)

Sloga:
Cvijanović, Kutić, Maletić, Ilić, Devušić, Savić, Nježić, Zukanović, Topalović (Janković), Ugren (Malbašić), Grbić

Omarska:
Jokić, Nišević Nemanja, Zdjelar, Romanić B, Rosić B (Stojnić Nebojša) , Romanić Dejan, Panić, Grahovac, Anđić, Malešević, Višić

FK Omarska