srna-posjeta-srednjoskolaca-prijedora-narodnoj-skupstini-1Učenici srednjih škola iz Prijedora posjetili su danas Narodnu skupštinu Republike Srpske gdje su sa predsjednikom i članom Odbora za pitanja djece, mladih i sporta Davorom Šešićem i Snježanom Kelečević razgovarali o pitanjima odlaska mladih, njihovom zapošljavanju, ali i obrazovanju.

Kelečevićeva je rekla da su mlade upoznali o svim aktivnostima koje je uradila Narodna skupština, ali i Vlada Republike Srpske kada je riječ o ovim pitanjima.

“Dobro je što su mladi apostrofirali i pitanje obrazovanja, što znači da se žele obrazovati i ulagati u znanje i uticati na bolji sistem obrazovanja”, rekla je Kelečevićeva novinarima u Banjaluci.

Učenica Marijana Dukić rekla je da su tokom razgovora saznali o mnogim vannastavnim aktivnostima u koje se mladi mogu uključiti.

“Smatrali smo da ovdje nemamo neku budućnost, ali smo sada vidjeli da je to problem većine i da institucije rade na rješavanju tog problema”, istakla je Dukićeva.

Prisutni srednjoškolci su polaznici projekta “Bolji parlament, jača demokratija”, koji sprovodi organizacija “Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice”, a direktor ove organizacije Ilija Trninić kaže da je cilj da se mladima da prilika da razgovaraju sa onima koji donose vrlo važne odluke o pitanju mladih.

SRNA

srna-posjeta-srednjoskolaca-prijedora-narodnoj-skupstini-2 srna-posjeta-srednjoskolaca-prijedora-narodnoj-skupstini-3 srna-posjeta-srednjoskolaca-prijedora-narodnoj-skupstini-4