bunar-proba-by-igor-motlPozorište Prijedor je u 64. pozorišnu sezonu ušlo sa predstavom Muhidina Šarića „Na velikom odmoru“, koju je režirao Željko Kasap, a u režiji Darka Cvijetića intenzivno radi i na dramatizaciji predstave „Bunar“ Radmile Smiljanić.

Predstava Muhidina Šarića je namjenski rađena za učenike prijedorskih osnovnih škola, a po riječima Zorana Baroša, direktora Prijedorskog pozorišta, nadmašila je početna očekivanja, kako po broju izvođenja tako i po broju gostovanja, dobro se uklopivši i u manifestacije povodom stogodišnjice Ljubijskih rudnika.

– Igrali smo je u Busnovima i Ljubiji, a naredne sedmice u Omarskoj. Predstavu „Na velikom odmoru“ igrali smo i u Novom Gradu, a biće i u Sanskom Mostu za učenike njihovih osnovnih škola – izjavio je Baroš i dodao i da je pred prijedorskim ansamblom već sedam zakazanih igranja Šarićevog komada.

Sličan uspjeh u Pozorištu Prijedor očekuju i od druge ovosezonske premijere. Riječ je o zanimljivom i intrigantnom tekstu Radmile Smiljanić pod nazivom „Bunar“ koji, kako ističe Baroš, objedinjava sve elemente savremene drame.

– Radi se o jednoj povratničkoj porodici sa ovovremenim problemima. Naime, muž i žena, koja je druge nacionalnosti, a koji žive sa njegovom majkom, ne mogu da doobiju dijete, pa se oko toga pravi jedna topla, ljudska, zaista dobra priča – pojasnio je Baroš.

Predstava „Bunar“ Radmile Smiljanić će u prijedorskom pozorištu biti premijerno izvedena 26. novembra. Režira je Darko Cvijetić, a igraju: Zlata Kogelnik, Srđan Knjeginjić, Sabina Halilović, Mirela Predojević i Dean Batoz.

RTV Prijedor
Foto – Igor Motl